onsdag 6 april 2011

sopigt

Jag glömde dra ut soptunnan på gatan igår kväll, innan jag gick och la mig. Men det gör inget - för jag kom ihåg det idag! Nu står den så fint och prydligt ute på gatan och väntar på sopbilen. Jag har inte fått några instruktioner om exakt var/hur den ska stå så jag hoppas innerligt att jag gjort rätt. Jag sneglade på hur grannarna gjort och gjorde likadant. Förr i tiden var det ju sopgubbar som gick ut och såg till att tunnan lyftes upp på sopbilen, men nu görs det med en liten "arm" som sitter på sopbilen och då antar jag att det vill till att tunnan är placerad på ett mycket korrekt vis.

Nya sedlar idag. Märkliga kandidater har föreslagits när det gäller vilkas ansikten som ska pryda dem. Astrid Lindgren känns ju rätt självklar, men Lisbeth Salander? Victoria och Daniel är ungefär lika sexigt som förslaget om en älg, men de känns ändå klart mer logiska än Zlatan (eller för den delen knarkaren Mikael Persbrandt... då hade jag hellre velat ha Kenta och Stoffe där!). Nå. Under dagen får vi veta. Spänningen är olidlig. Eller... kanske inte.

Grått och vått i det sydöstra hörnet av Småland idag. Men också milt. Det gillar jag!

Uppdatering kl 07.44:
Jag kan meddela att jag hade placerat tunnan väldigt fint eftersom bilen kunde tömma den utan mankemang. Skönt! Jag hade inre visioner om arga sopgubbar som var tvungna att kliva ur sin bil och därvidlag bli
ännu argare och kanske rentav ringa på min dörr för att skälla på mig... *phew*

2 kommentarer:

Catharina sa...

Hmm...väntar soptunnan på soptunnan? Som en sorts soptunnedejt då*fniss*? Kram på dig!

magda sa...

HAHA! Jag såg mitt felskriv alldeles nyss... ;D Har korrigerat det nu! :P