tisdag 3 september 2013

how do you say fika in english?


Ännu en makalöst vacker höstmorgon. Fortfarande finns det en och annan som spjärnar emot och tycker att det är sommar, men... nej, nu är det höst. Sådeså. Jag vet att meteorologerna inte håller med mig. Här i mitt sydöstra hörn av det småländska höglandet är dygnsmedeltemperaturen inte under 10 grader, ännu. Men kalendern säger september och det är en av de tre höstmånaderna. Grönskan mattas av och sällan är långpromenaderna skönare än nu.

Som vanligt ligger en fullpetad arbetsdag framför mig. Lektioner, massor av planering, uppföljning av några distanselevers arbeten och en del idékläckande. Jag har en tydlig plan för de olika kurserna, men jag måste se till att den är tydlig för eleverna också. De ska ha en känsla av sammanhang, av progression. Tisdagar är bra på det sättet - jag har tid att tänka och reflektera. Som avrundning på dagen blir det arbetsplatsmöte. Det brukar kunna bli just så intressanta tillställningar som vi låter dem vara...

Jag har inte släppt tanken på söndagsöppna fik, heller. Det borde finnas möjligheter att lösa detta. Men finns viljan? Det funderar jag på.


5 kommentarer:

ming wan lee sa...

jag har också funderat på viljan där. I min närmaste kommun stänger fiken kl 15 om lördagarna och öppnar först måndag morgon... (drivs de av kommunanställda som har sadlat om?) jag hade tyckt det var roligt att driva fik där människor kan få samlas under sin lediga tid, umgås, snacka och njuta! och sen hade jag kunnat vara ledig när andra arbetar. Få all svampen och stränderna för mig själv, t.ex ;)

magda sa...

Här stänger de redan kl 13...

En gammal, men i högsta grad levande, dröm: att ha ett bok- och musikkafé...

ming wan lee sa...

min har så länge jag kan minnas varit ett konst- och musikcafé :) Hittade perfekta lokalen i Karlskrona men blev överbjuden. Sautan-i-gautan!

magda sa...

DÄM! DUBBELDÄM!

ming wan lee sa...

:D kan man lugnt säga