torsdag 19 september 2013

kortvecka?


SWOOOOSCH! Vad var det? Åh, det var bara arbetsveckan som drog förbi. Var det inte torsdag i... förrgår? Vad är det som händer med veckorna? Det känns som att de krymper ihop. Smälter undan. De känns nästan kortare än helgerna. Ska det verkligen vara så?

Ikväll har jag åtminstone vattnat mina växter, kört och hängt en tvätt och lagat borsjtj till ett helt kompani. Eftersom jag inte har något kompani här som ska äta upp det fick jag mig en härlig middag, satte in en stor gryta i kylen (att ta med norröver imorgon) och så blev det minsann ett par matlådor också.

Helgen som kommer är syrrehelg. Ett par gånger om året träffas jag och mina två systrar. Inga barn och inga män. Bara vi tre. Vi har hyrt en liten stuga en bit uppåt landet i vacker miljö, och där ska vi äta och dricka gott, elda kamin och softa. Samtala. Kanske strosa och fika på lördag och i övrigt liksom bara... vara. Stickning och kindle åker med.

Så jag borde väl packat ikväll. Men jag har haft viktigare saker för mig. Pratat en stund med en vän och sedan en lååång stund med min älsklingsJohanna.  Som vanligt hivar jag väl ner lite pinaler innan jobbet imorgon. Det ska nog bli bra.

Inga kommentarer: