tisdag 24 september 2013

i-landsbekymmer

Jag inte bara tror att registren över romerna, som uppdagats, har varit mer kända - och sanktionerade - än vad som erkännas vill. Jag tror dessutom att det finns andra register över såväl etnicitet som åsikter och livsåskådning. Men det är ju jag det.

Jag måste ha nya stolar till mitt gamla matsalsbord. Inte för att jag tröttnat på de jag redan har utan för att de, en efter en, går sönder bortom all lagning. Jag har satt mig i sinnet att köpa sådana där gamla stolar med ett äpple utskuret i ryggen och sedan måla dem vita och klä om sitsarna. Eftersom jag ska göra det gör det inget om de i någon mån inte är identiskt lika. Stolmodellen brukar stå i drivor på loppisarna, och slumpas bort på Blocket, men plötsligt finns de... inte alls. Någonstans. Antagligen är det en del av den världsvida konspirationen siktad enbart mot mig. Hur eller hur så hittade jag ett karmförsett exemplar på Blocket häromdagen och jag tänker att det ju kan vara snyggt med karmstolar vid kortändarna av bordet och sedan vanliga på långsidorna.Så jag ska åka till Nybro, efter jobbet för att hämta hem en sådan stol. På väg hem tänker jag, eftersom det är tisdag, stanna till på The Tea Room och vara med på stickcaféet där. En roar sig så gott en kan.
Sjötorp
Ett dekret har gått ut från Kommunen så idag bryts eftermiddagens schema av att alla våra ungdomar (och undervisande lärare) ska infinna sig på Folkets Hus för att delges resultaten av den senaste LUPP-undersökningen. LUPP står för "Lokal uppföljning av ungdomspolitiken". Jag minns sist det var LUPP-redovisning. Då var det stort ståhej i sporthallen med föreläsningar och workshops och detta mynnade bland annat ut i att kommunens ungdomar (ffa åttor och gymnasietvåor) ville ha... behövde... ett Ungdomens Hus. Ett allaktivitetsställe där unga kunde mötas och fika, ägna sig åt olika intressen osv. Detta är tre eller fyra år sedan. Jag undrar vad som hände. Eller... nej, det gör jag inte egentligen. Inget hände. Det sätter nivån för ungefär hur intresserad jag är av eftermiddagens aktivitet.


PS. Om det är någon av mina värderade läsare som inte bor jättelångt bort och som får nys om en eller annan Äpplestol får ni gärna hojta till!

Inga kommentarer: