måndag 30 september 2013

måndag. resistance is futile.


Jag tror att dagens ord får bli... MOBILPENETRATION. Nej, det handlar lika lite om att våldföra sig på en mobiltelefon som att använda den som en del andra (till exempel en och annan president) använder rökverk. Det handlar alltså om hur pass mobiltätt ett område, eller ett land, är. Här i mitt hus är mobilpenetrationen 100%, då husets samtliga invånare (en) innehar mobiltelefon. Räknar en dessutom in laptops anslutna till internet via mobilt bredband hamnar vi på... 300%? (Jag har två.) Så här är redigt penetrerat. Mobilt, that is. Hur det står till med andra penetrationer behåller jag för mig själv.

Ordet mobilpenetrering är inte nytt, förstår jag, men det var första gången jag hörde det, alldeles nyss. Och jag tycker det är ett såpass "manligt" uttryck att det faktiskt stör mig, lite.

I mitt hörn av Byn var det -2.5 grader strax före klockan sex och det är klart. En smal månkrok hänger på himlen. Jag tror det blir en vacker och bra dag. Jobb, förstås, som idag innebär ett möte, intervjuer för förstelärartjänsten och givetvis lektioner. Jag måste hinna med mina distanselever idag, också. Återkoppling på deras inlämnade arbeten och lite nytt att göra. Vad jag ska göra efter jobbet vet jag inte. Det beror väl lite på när jag slutar.

Dags att dra i mig morronfixen av Byns bästa och axa mot jobbet. Stordåd väntar på att bli utförda. Idag som alla andra dagar.

Eders [inte så stjärnögda men sakta vaknande],
-M.


2 kommentarer:

ming wan lee sa...

ach ja... denna barnsliga teknokrati ;)

magda sa...

Barnslig, men med ett inte helt angenämt, småaggressivt språk. ;)