lördag 8 maj 2010

blueberry muffins pt II

De blev inte bara fluffiga. De blev förbaske mej perfekta! Det var bara att sätta ugnen på 200 grader, vispa ihop 2 ägg med 1½ dl socker och 1 tsk vaniljsocker och sedan hiva ner 100g smör (som fått smälta), 2 dl mjölk och ungefär ½ tsk finrivet citronskal. När det rörts ner tillsatte jag 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och en nypa salt och sedan klattade jag ut smeten i 8 stora muffinsformar. Jag liksom varvade smet med frysta blåbär och det gick åt ungefär 150 g. Det är bra om formarna bara fylls till 2/3 eftersom det annars kan pysa över. Tid i ugnen blev 20 minuter, ganska exakt.

När de svalnat något gick jag ut till Mannen, som hade avancerat till att sätta igång den lilla reservmotorn till båten och försöka komma underfund med en liten bensinläcka, med varsin. Han blev allt lite glad (fast han var knappast ledsen innan, heller) och tyckte att de var jättegoda. Jag litar på honom när han säger det; hade de varit kajko hade han sagt det. Så... de blev alltså kanonfina!

Innan jag gick in igen inspekterade vi drivbänkarna och ruccolan är på fin väg nu, i prydliga rader, och det ser ut som att timjan är på gång upp också. Solrosfröna jag satte i krukor utomhus vill sig inte än, men vem vill sig utomhus i den här kylan? De jag sådde i solgula krukor i tvättstugefönstret, däremot, har kommit upp en god bit! Najs!

Inga kommentarer: