lördag 1 maj 2010

rökt

Min käraste har alltid de bästa av idéer. Igår, när vi var som mest komatösa efter arbetsveckan, tyckte han vi skulle gå ut och elda lite, i tidiga kvällen. Jag nappade på förslaget eftersom alternativet hade varit att vi hade däckat i soffan. Och för att jag sällan tackar nej till en chans att få elda.

Så vi gick ut och gjorde upp en eld i ett hörn av trädgården, ner mot sjökanten (fast just nu befinner sig vattenlinjen en bit ut, i denna grunda sjö). Det är väldigt fint med naturtomt! Efter en stund hämtade vi varsin stol. Senare även en korg med öl och vin, ett gäng kryddstarka pusztakorvar och vanliga korvbröd. Jonnys senap, också. Eldade mer. Lyssnade på kakafonin av fåglalåt och ljudet av skratt och fest och prat uppifrån utkikspunkten på andra sidan viken. Samtalade om livets alla möjligheter och drömmar vi bär på. Grillade korvarna och envisades med att ha senap på, trots att korvarna liksom slog ihjäl den. Sedan matade vi på elden igen och jag hämtade mig en jacka att värma ryggen. Allteftersom mörkret föll tystnade både fåglar och människor. En kattuggla hoade bortåt skogen och ett par fladdermöss flög ljudlöst fram och tillbaka, jagandes mygg. Det tackar jag dem för. Till slut var allt tyst och stilla. Då släckte vi elden och gick in och kröp i säng. Luktandes som ett helt böcklingrökeri...

En Fin Fredag.

Och idag skiner solen, vi har ätit frukost och planer för dagen smids. Jag tror jag ska måla klart de där garagefönstren.



Björkeryd 1 maj, 2010

Inga kommentarer: