tisdag 25 maj 2010

omringad

Jag hade tänkt lämna min arbetsplats strax efter lunch, då jag var klar med speaking exam tillsammans med mina komvuxelever. Jodå. Planer kan man ju alltid göra upp. Jag tänkte verkligen att jag skulle göra det, men först skulle jag bara... och så var klockan plötsligt närmare fyra och jag hade visserligen fått mycket uträttat, men kvar var jag. Då stängde jag ner datorn, plockade ihop mina saker, sa hejdå till ett par arbetskamrater och gick hem. Jag kom på att jag skulle ta mig en sväng inom biblioteket. I bilen lyssnar jag fortfarande på Klas Östergren - Den sista cigaretten - men jag har länge sneglat på Björn Ranelid och nu var det dags att låna hem ett par volymer. Jag valde dels Krigaren (eftersom min fina, förra arbetskamrat Ray berättat så spännande saker kring Ranelids researcharbete kring boken) och dels Bär ditt barn som den sista droppen vatten. För att den fanns inne och för att det är en titel jag länge smakat på. Sue Townsends The Public Confessions of a Middle-aged Woman (aged 55 3/4) fick följa med också, som en lättviktig försäkring om sköna läskvällar.

På väg hem från biblioteket noterade jag att Byn i alla väderstreck var omringad. Hotades av tjocka, svarta moln som lovade regn och kanske också åska, men när jag tittade upp mot himlen lyste en trängd sol fortfarande genom ett hål i molnen, över torget och gatorna. Nu är jag hemma och ännu har inte regnet kommit. Vi får väl se.

Jag ska strax äta och plocka undan lite i kök och sovrum (min käraste var här igår och det kändes inte som en alltför rolig idé att diska och dona just då) och sedan har jag ett par uppgifter att ta mig an. Jag har en del rättningar att göra, av elevarbeten som börjar trilla in nu när deadline (läsårsslut) hastigt nalkas, och så ska jag korrläsa Matildas senaste hemtenta och samtidigt kolla upp att den håller ihop. Jag ska vara disciplinerad och göra detta direkt efter undanpysslandet och sedan ska jag tappa upp ett bad och lägga mig i det och börja läsa Krigaren. Det blir ändå en fin kväll...


Emmaboda 25 maj, 2010.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Jag väntar i spänning... :D Du är bäst!

We are paying it forward sa...

Jag har redan skickat. Och det ser ut som att det är DU som är bäst... ;-)

Puss!