tisdag 18 januari 2011

bestyr

När jag lagade middag igår (pasta med en het tomatsås) gjorde jag som förra måndagen och lagade så det räcker till lunch hela veckan (fast i veckans lunchlådor är det ris i stället för pasta). Det är väldigt skönt att ha alla luncherna fixade. Bara att plocka med mig ur kylen när jag sticker till jobbet. Och inte är det särskilt mycket extra arbete, heller. Kanske detta blir min nya måndagsrutin?

Det är milt ute och det regnar. Huff. Inget vidare. Tur jag tar bilen till jobbet (och efter jobbet kör direkt till gymmet), så jag slipper traska i vattenpölar. Somliga är så optimistiska att de tror att våren är här nu. "Ha!", säger jag. Det är bara mitten av januari och oftast är det ju vid den här tiden som vintern börjar på allvar. Vi kommer nog, tyvärr, att få uppleva både mer kyla och mer snö innan våren är här. Bättre försöka gilla läget och inte bygga sig en massa förhoppningar, som sedan bara grusas.

Morronkaffet smakar särskilt bra idag. Jag har inte bryggt det på något annorlunda vis, men aromen känns underbar. Kanske är det för att jag har toksovit åtta timmar i sträck och vaknat och känt mig pigg? Jag läser nät-DN men fastnar inte för något speciellt. Det händer mycket nu, i Tunisien och Egypten och USA men jag har svårt att känna det där brinnande engagemanget. Jag läser Barometern på nätet, också. Inga barrikader att klättra upp på, där heller. Inte idag. DN har i och för sig feministbråket mellan Maria Sveland och Hanne Kjöller, där jag faktiskt måste tycka att Kjöller har en poäng - man måste få kritisera feminism och feminister utan att fördenskull vara emot hela rörelsen.

Så jag funderar på kläder, istället. Ett ständigt bekymmer, detta vad jag ska ha på mig. Det ska ju liksom vara både trivsamt och snyggt. Gärna kjol. Just nu gillar jag det mycket bättre än jeans, men vissa dagar vore det faktiskt helt underbart att få gå till jobbet i träningskläder. Mjuka träningsbraller och skön luvtröja. Vi pratar om det ibland, kollegan Annhelen och jag. Och kanske en dag? Kan man ha Fin Fredag kanske man kan ha TräningsklädsTorsdag? Hmm...


Emmaboda 18 januari, 2011