måndag 10 januari 2011

sådärja

Hemma efter en bra och rolig arbetsdag. Skön känsla! Tyvärr var min bankman - som för övrigt är en kvinna - sjuk idag, så det får bli byte en annan dag, i stället. Men annars har allt gått som jag tänkt, planerat och hoppats. Gutt, som di säger i Småland (åtminstone på sina håll).

Ställde mig på vågen i morse. Det var uppmuntrande! Som belöning ska jag tjacka upp mig på en ny sportbehå.

Arbete och träning och en smula för lite sömn natten som gick gör att jag är rätt sömnig. Det ska bli en tidig kväll i det Ronnbyska residenset. En mjuk säng väntar, och en bok som jag fick låna av en kollega: Barbara Ehrenreichs Gilla läget: Hur allting gick åt helvete med positivt tänkande, som diskuterar hur positivt tänkande såklart är mycket viktigt men inte får ersätta det rationella eller kritiska dito. Jag tror det blir intressant läsning!

Apropå läsning har inte mindre än tre olika personer idag undrat om jag är släkt med Alf Ronnby, som tydligen kommit ut med en bok som kretsar en del kring Hell's Angels. Ja, han är min farbror. Om nu någon undrar. Jag kände inte till HA-boken, men däremot tillsände han mig Smygande islamism som gavs ut i fjol. Den ska jag läsa, parallellt med Hatar Gud kvinnor? av Ophelia Benson och Jeremy Stangroom (förlag Fri Tanke) och omläsning av Mattias Gardells Islamofobi. Wohoo!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dagsintag: 1324 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 684 kcal genom ännu ett kaxigt och svettigt reggaepass på träningscykel.
TOTAL: 640/1300 kcal
Dessutom vägde jag mig i morse. Resultat: -2 kg! Just det! Nu vet jag ju att det går kvickt i början för att sedan plana ut, men det förtar knappast min glädje och därför är min...
Känsla: glädje, tillfredsställelse och tillförsikt!

2 kommentarer:

ANNAANNA sa...

Böcker böcker böcker... visst är det härligt! *smiles* med alla dessa världar man kan välja att besöka.

Vid den här årstiden när det blir mycket inomhustillvaro så känns det dessutom sådär extra gott att ha dem, böckerna, världarna och som jag håller på med nu, omläsning av favoriter dvs jag besöker gamla vänner och återupplever en massa.

Men det var ju inte det jag skulle orda om egentligen... utan om mätningar... Vad/hur mäter du hur alla de där sakerna du berättar om? ja, att du använderen våg för vikten, det fattar jag ;) men visst har du någon mackapär eller mojäng som håller reda på allt det andra åt dej.

Jag funderar på att börja mäta mitt gående, och gå-strosa-promenera lite mera än vad jag gör nu och då kanske det vore på sin plats att iallafall byta batteri i min lilla stegräknare. Utöver de där lilla gåendet inomhus, till affärer osv så vill jag gå en sisådär 10.000 steg/dag, nu när jag inte kan cykla alls iallafall.
Mitt gående/cyklande är nog mest hjärnrensande och meditativt, ett sätt för mej att både segla iväg i tankar och att öva på/utöva den härvaro som jag såväl behöver, fast den fysiska nyttan kan jag ju alltid få med också, det vore nog bra för mej om jag tänker efter....
Men att mäta saker å ting...kanske det.

Eller är det en tocken där Iphone som du använder?

Kram!!!

magda sa...

Böcker är härligt, Anna! :)

När det gäller mätningen så har jag signat in mig på viktklubb.se Där finns en massa finesser som jag aldrig ens provat, utan det jag använder är just dagboken där nästan alla livsmedel finns inlagda så att man bara skriver in vad man ätit och hur mycket och så ploppar antalet kcal upp.

Samma sak när det gäller träningen. Där kan man välja på en oerhörd mängd aktiviteter, vilken intensitet man tränat med och hur länge. Sedan räknar systemet ut kaloriförbrukningen relaterat till den vikt man skrivit in att man har. Sedan kan man tydligt se intag/uttag.

Där finns också en slags kostcirkel som visar hur man lyckats fördela kolhydrater, proteiner, fett etc. över dagen.

För att mäta tid/sträcka annars... när jag är ute och rör på mig (vilket inte alltid låter sig göras - t ex nu när det är slask-glas-halt ute) så köpte jag förra året en underbar liten "gadget" - en Garmin Forerunner, som är en gps-klocka som mäter tid, avstånd, höjdskillnader och en massa annat.