torsdag 20 januari 2011

paolo says

Jag vet inte om jag gillar Paolo Roberto. Enda gången jag blivit riktigt GLAD av honom var när han fullständigt oväntat dök upp när jag läste Flickan som lekte med elden. Sådär överraskat glad att jag började skratta högt, för mig själv. (Ja, alltså... han dök upp i boken... inte hemma hos mig...)

Men Paolo har sagt en sak som jag tagit fasta på; när man tränar ska man ta ut sig. Bli svettig. Det kör jag stenhårt på. Alla på mitt gym verkar inte tycka det. Det finns de som lyckas vara snygga i håret hela tiden och ser förfärligt besvärade ut om de blir det allra minsta svettiga. Sissies.

Idag körde vi så det stänkte om det, Anna och jag. Bokstavligen. Skitduktiga var vi. Vi kör ihop nästa torsdag också, och hoppas att Catharinas rygg slutat bråka med henne då, så hon kan vara med, hon också! Ikväll fick hon nöja sig med att dricka te och snacka hemma hos mig, lite senare. Men det var minsann inte så dumt, det heller.

Nu är jag trött och rosig om kinderna och ska krypa i säng med Shantaram om en liten, liten stund. Jag har förhalat det hela, men måste nu se sanningen i vitögat; boken kommer att ta slut och nu är det lika bra att jag läser ut den och går vidare i livet...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dagsintag: 1284 kcal
Dagsuttag i form av motion/träning: 655 kcal
TOTAL: 629 kcal/1300
Känsla: skönt sömnig

4 kommentarer:

ANNAANNA sa...

Jag är inte heller så förtjust i han den där abdikerade "Kungen av Kungsan"

Men vet du, jag e nog lite fjollig på en där punkten, fast jg vet inte om det har med utseende att göra, det är mer en känsla... Men att sådär riktigt ta ut sig, att bli pumpande röd i ansiktet och plaskblöt på hela kroppen, näe, sån vill jag inte bli om jag tränar på gym bara om jag jobbar fysiskt med trädgårds eller byggarbete, röjer, flyttar tungt, bär eller grejar stort i mammas trädgård. När jag jobbar fysikst på riktigt så hör det till, arbetshandskar, ta i och bli smutsig. Så är det såååå skööönt att trötta ut sig.

För en sisådär 100 år sedan, i ett helt annat liv så utbildade jag mej till livräddare. Jo, det är sant... Å jag fullkomligt bodde på gymmet då (gratis genom, skolan) och tränade 7 dagar i veckan + att jag simmade låååånga sträckor 5-6 dagar/v. Det blidde liksom lite för mycket för många dagar var jag på gymmet kanske 4-5 timmar + all träning i skolan...
Numera vägrar jag gym, tokvägrar. Det låg en yogastudio, en sån där lugn i vårt kvarter när vi flyttade hit men den stängde tyvärr innan jag ens hann besöka dem.

magda sa...

Den sortens svettighet och "uttag" är också fint, Anna. Det är ju mer av riktigt arbete, liksom, och jag längtar tills jag får svettas lite i Huset/min egen trädgård!

Men OM man nu går på gym så gör man väl det också för att få ta ut sig, träna upp kondition (på träningscyklar eller crosstrainers eller löpband) och muskler (via maskiner och tunga saker att lyfta och bråka med) - och inte för att visa upp sig och vara tjusig? ;)

För övrigt förstår jag att du tokvägrar gym, när du liksom fått NOG av det en gång... Kanske är det av samma anledning jag inte är så förtjust i simning... Jag jobbade som badvakt på en simhall (det var också ungefär 100 år sedan) och gjorde knappt annat än simmade på min fritid...

Caligula sa...

Sissies! var ordet! Som jag skrev i en egen (tränings)blogg för ett tag sen: Den godaste parfymen, kvinnliga som manliga, är SVETT!

Fame costs.... ;-p

magda sa...

... and right HERE is where you start paying..! ;)