söndag 16 januari 2011

drowsy sunday

Klockan är snart tolv. Jag sitter kvar i sängen.



Jag har varit uppe. Bryggt en första kanna kaffe (Mannen bryggde den andra) och hämtat laptopen. Sedan har jag suttit här, lyssnat på bl a Stevie Ray Vaughan (tack för tipset, P), ätit ett par goda mackor bredda av min käraste och läst DN och facebookat och läst på om luft/vattenpumpar och pelletsbrännare och förnybar energi och jada jada jada. Det är en jeffla djungel därute och jag säger som Hoola Bandoola: "Vem i hela världen kan man lita på?"

I övrigt latar jag mig bara. I skrivande stund umgås jag med tankar på att kanske svinga benen över sängkanten, fylla på kaffet och göra Mannen sällskap i soffan framför teven. Grått och vått ute. Det lockar inte till några stordåd utomhus men jag ska strax sticka klart det allra sista på ett pilligt projekt. Det får bli min enda söndagsplan. Det är skönt att vara lat, emellanåt.

Men om man ska elda med pellets får man tydligen inte vara lat. Sägs det. Man måste aska och greja. Luft/vattenpump är grejen för oss latmaskar. Den är också mer än dubbelt så dyr att installera. Pengar som jag måste låna till, isåfall. Pengar som jag sedan måste vara o-lat och jobba in. Pengar som jag kunde göra andra trevliga saker för.

Oh well.


Björkeryd 16 januari, 2011

Inga kommentarer: