fredag 19 november 2010

förberedelser

Även om jag bara ska åka iväg över en helg så känns det som en hel del förberedelser måste göras. En del är roliga, som att packa, och en del är tråkiga, som att komma ihåg att gå ut med soporna så man inte kommer hem till en bostad som luktar avfallsstation. Jag var ute och gjorde det för en stund sedan och passade på att även tömma och sortera ur kassen med pappersåtervinningsgrejer. Lyckan var sedan fullständig när jag kom in igen i mitt sopbefriade hem, bara för att upptäcka att jag ju glömt att ta ur filtret med kaffesump ur bryggaren. Nåja, lite unken sumpdoft kan jag kanske leva med, ändå.

Jag har packat och packat i min fina messengerbag, samt pimpat den med ett par reflexer (fast den har givetvis snygga fastsydda reflexer också). Den har så infernaliskt många fiffiga fickor och smarta lösningar att jag faktiskt blev glad (ja, ännu gladare än jag redan var, liksom) när jag, på Youtube, hittade en INSTRUKTIONSFILM för den! Haha! Det är verkligen så att allt finns på nätet!



Och ändå... när jag kollat klart på filmen hittade jag ännu en ficka och - i en annan ficka - ett fiffigt band med en karbinhake vilken jag kan fästa min nyckelknippa, som jag annars alltid måste stå och gräva efter när jag kommer hem från jobbet och bara vill in så fort som möjligt! Väskan har bara en enda nackdel - och det är att jag får plats med halva mitt bohag i den och, eftersom jag känner mig själv, jag lär försöka med det också... ;-)

Min dag har alltså börjat fint. Det kanske inte syns, men det känns som en good-hair-day. Kanelblandningen i kaffet blev perfekt och jag har faktiskt brett ett par smörgåsar (LCHF-brödet jag bakade i onsdags blev riktigt gott!) att ha till lunch. Den fina röda nya resväskan (tack, min käraste) står klar i hallen. Arbetsdagen är planerad och tågbiljetterna är hämtade. Jag trivs till och med med min helsvarta outfit som är mjuk och skön. Känner mig inte så korvstoppad ändå, vilket jag annars brukar göra vid den här tiden i månaden. Bloated, som di säger på utrikiska. Det är helt enkelt en Fin start på ännu en Fin Fredag! Jag säger som kära väninnan Anna; "nu jävla rolig kan börja komma!"


Emmaboda 19 november, 2010

2 kommentarer:

ANNAANNA sa...

Haha... AAAaaaallt som man kan knöckla ner i handväskan ska givetvis vara där, man vet aldrig när man behöver sakerna. Jag har varit rätt nöjd när jag fått tillfälle att fiska upp en fungerade ficklampa när en sådan behövts eller en bok, en korsordstidning eller något som roar kompisars under långa fikasejourer. Givetvis bor det paraply, raggsockar, anteckningsböcker, hårband, hudcreme, sladdar, en liten sax och en massa annat bra å ha i de olika facken.

Jag brukar försöka (bort)förklara mängden grejer i väskan med att det av någon anledning verkar finnas en ingång till Narnia där i botten och om man skickar in handen där vet man aldrig vad man kan få upp.

magda sa...

Haha... det där sista ska jag lägga på minnet, Anna! ;)