tisdag 9 november 2010

joförresten...

... jag har änteligen fått klarhet i hur det gick med delkursen i religionsvetenskap, i våras. Jag fick VG (WOHOO!) och tar nu med mig 10p in i en omregistrering till magisterkursen. Närmast i pipeline ligger en liten 5-poängare; en fördjupning inom någon valfri religion (utom islam, eftersom jag skrev min C-uppsats i det ämnet) och sedan är det "bara" uppsatsen kvar! Tänk om jag faktiskt kunde fixa den innan sommaren!? Som fördjupning tror jag att jag ska välja att studera Nya religiösa rörelser och nyandlighet.

Men uppsatsen kommer helt klart att ligga inom fältet islam och den första bok jag ska inköpa blir givetvis den här. Tack för tipset, du min underbara f d nästan-granne - jag hann inte läsa DN på jobbet idag!

5 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Ett fält som borde vara lätt att gå in för dig är andlighet/satanism und so weiter på metal-scenen... :)

Annars vore det väl myspys med säg... hur aktuella Sarasvati, Durga, Kali och de andra är i dagens Indien? Hos t ex utflyttade ungdomar som jobbar på callcenters (tänker här på romanen som heter nåt med Bort, bara bort, eller nåt liknande).

Och tack för cred! :) Jag trodde det var yesterdays news, kul att det INTE var det! :)

WV är glymbil. Är det DET du ska satsa på? En grym bil? :D

Caligula sa...

Grattis! Lova att skicka över ditt arbete när du är klar! Nyandlighet är skitintressant och ditt boktips känns som ett måste! =)

magda sa...

Pärlisen> Jo, jag har väl tänkt i de banorna, bland annat. Klassar helt klart in i fältet. Vi får se hur det blir. Ska prata med studierektorn (Stefan) först.

WV Glymbil - ordverifiering? ;-)

Cal> Det ska jag göra! Och så får vi utbyta lite tankar kring boken sedan! Jag har redan beställt den. Den fick gå före lite uppgradering av skivhyllan... ^^,

Lilla gumman. sa...

Åååå men gratulerar till VG! SÅ roligt! Å nu har jag änltigen internet igen (känner sig verkligen helt naken om man inte har tillgång på nästan två veckor...)så nu ska jag aktivera upp mig!

Föresten så kör gubben en VW Caddy och jag en VW Polo. Hade egentligen lust på Golf först, men faktum är att Polo's som är typ två tre år gamla är lika stora nu som Golfen var för tio år sen!

magda sa...

Grattis till flytten, Lilla gumman! :-)