måndag 15 november 2010

morrn

Jag startar upp den nya veckan med kanelkaffe, goda föresatser och ett beslut samt nylackade naglar.

Gårdagen var en orgie i lättja. Inte fasen dammsög jag. Men... jag hittade en rykande färsk avhandling som ska bli en av stöttepelarna i min 5-poängare. Jag läste ut våtmarker och Malin hade rätt - det kan vara den äckligaste bok jag läst. Jag mår fortfarande lite illa av den. Samtidigt kunde jag inte låta bli att smått fascineras av den väldigt störda unga kvinna den beskriver, och hennes ledsamma öde. Jag läste nog tre kapitel, minst, i Vygotskij också. Och några i Samtidsislam. "Diversifiering" is da shit.

Jag skrev en lista också. En att-göra-lista. För jobbet. Egentligen är det helt emot mina principer att utföra något som ens påminner om arbete på helgerna (det finns nog med over-achievers i lärarkåren utan att jag behöver öka på antalet) men eftersom jag kom på några saker jag måste göra idag (det är ju det här med tankar och att de liksom bara dyker upp, helt objudna) var det lika bra att skriva upp (ner?) dem så att jag sedan kunde släppa dem. Av samma anledning har jag alltid block och penna tillgängligt i mitt sängbord - så att jag inte behöver ligga och grubbla om nätterna.

Mona Sahlin har avgått. Kanske inte helt oväntat och ändå lite överraskande. Jag har aldrig gillat henne något vidare, men jag tror ändå att hon var mycket kompetent och att hon skulle funkat bra som statsminister. Nu blir det intressant att se vem som blir hennes efterträdare. Och det vore inte alls dumt om hennes gelikar på kommunal nivå följde hennes exempel - de är dryga och kaxiga på ett mycket opassande vis - inte minst i sina "förhandlingar" med V och MP om fördelningen av makten här...


Emmaboda 15 november, 2010

Inga kommentarer: