fredag 14 oktober 2011

Finfredagsfundringar

(Marilyn Ljugholt?)

Fin Fredag. Jag känner mig faktiskt knappt halvfin. Jag är så jeffla trött på min garderob - för att inte tala om vad som finns inuti den. Varför fanns det inte en sketasnygg knallröd klänning, med lite tungt fall, där idag? Det undrar jag. Men något vettigt svar lär jag ju inte få.

Men annars är det bara fint. Naglarna är glitterröda och håret ser ut att arta sig och jag antar att jag får vara glad för det. Kaffet är gott, ljusen är tända och Lois ligger i mitt knä och spinner. Sämre mornar har jag haft.

Två feta lektioner i religion idag och sedan tar jag helg. Det blir en syrrehelg. Det var längesedan och jag tänker att det blir fint att ses och prata. Hur eller hur så finns det ju mycket som bara ens syskon - i bästa fall - begriper. Vi pratar ofta om sådant. Välbehövligt. Befriande. Och mysigt.

Och så får jag ju ägna en massa timmar åt en favoritsysselsättning - bilkörning! Om bara Gamla Bettan inte bråkar med mig kommer jag att få många sköna timmar på vägen med Mons Kallentofts Den femte årstiden i bilstereon. Och chåkla. Man måste äta lite chåkla när man kör långt. Kanske tar jag rentav med mig Stora Termosmuggen med kaffe. Och så sitta där och lägga milen bakom sig. Låta tankarna flyga högt och fritt. Lyssna på mitt hjärta.

Inga kommentarer: