lördag 29 oktober 2011

skrämskott

Linus och jag var på djuraffären (där man säljer djurgrejer och ammunition, men inte djur...) och köpte Piss Off så att de uppenbarligen könsmognande systrarna inte ska kissa i min soffa och hittade en kul leksak på en pinne. Vi köpte den också och sedan lekte Linus med katterna medan jag pysslade lite med annat. Katterna, särskilt Lois, blev som galna och lekte oerhört intensivt i kanske fem minuter - inte mer. Jag gick upp på övervåningen för att hänga lite tvätt när Linus ropade att jag skulle skynda mig ner för att Lois uppförde sig konstigt. Jag skyndade mig ner och hittade en skräckslagen Linus och en katt som bara låg helt okontaktbar och krampade. Fullständigt vidöppna pupiller och inget fokus. Det såg ut som ett epilepsianfall och hon dreglade och kissade på sig och när hon till slut kom ur kramptillståndet hyperventilerade och hässjade hon i flera minuter. Jag var säker på att hon skulle dö där på golvet. Så jamade hon plötsligt - eller snarare råmade... - och sedan reste hon sig plötsligt och var som vanligt igen. Skitskumt. Kan katter ha epilepsi?

Nu är hon genomgosig igen men av förklarliga skäl dödstrött och sover mest. Har druckit lite vatten också. Men DÄM vad vi blev rädda. Linus allra mest för han trodde det var hans fel först, men hårt lekte de ju ändå inte. Och en katt som inte vill längre drar sig ju bara undan. Jag får ha henne lite extra under ögonen ett tag nu.

Linus har kört hem igen, jag har planterat klätterhortensiorna och plockat lite. Pysselinspirationen kommer smygande...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, katter kan ha epilepsi och det är vanligare än man tror. Prata med en veterinär om det kommer fler anfall. Kanske går att medicinera. Stackars kisse! =/
/Helena

magda sa...

Läskigt som FAN var det. Även för Linus och mig.