fredag 28 oktober 2011

stormys med lillmys

Igår lagade jag lasagne högt och lågt i mitt kök. Förutom formen som var avsedd för omedelbar förbrukning donade jag till sex lite mindre formar som Linus ska ta med sig hem, är det tänkt. Peter undrade, på fejan, om jag är en curlingmorsa. Skulle inte tro det - men när ens barn är vuxna och självförsörjande och självständiga är det särskilt roligt att pyssla om dem och skämma bort dem lite. Fåglarna vete om jag inte skulle ta och baka en laddning kanelbullar också?

Fast det får nog bli i morgon då, för jag vet hur seg och trött jag brukar vara på fredagarna och den här veckan har sugit musten ur mig på ett synnerligt sätt. Planerna för kvällen är att helt enkelt göra så lite som det överhuvudtaget är möjligt - efter att jag/vi lagat till något riktigt smarrigt till middag, då. Jag är sugen på något med kyckling men tänkte höra vad Linus kan tänkas ha lust på.

Jag har liksom ett sådant där galet pysselsug också och funderar på att helt frångå mina principer och påbörja något nytt utan att ha avslutat den där helt oinspirerade sjalen. Den kanske jag kan avsluta på tåget upp till Stockholm nästa vecka. Vi får väl se. Förutom att gräva ner ett par buskar ska jag i alla fall inte göra något med trädgården, den här helgen.

Men än är det fredag morgon och även om den Fina Fredagen är inledd så dröjer det ju något med själva helgkänslan. Lite bit kvar innan jag är inne i kaklet. Nylackade naglar, vit blus och svart kjol. Det funkar. Och nu: mera kaffe! Samt betala räkningar...

Och ikväll fortsätter Linusmyset!

2 kommentarer:

Matilda sa...

Hälsa Lillebror och ha så mysigt! Snart ses vi :) Kram!

magda sa...

Will do! :)
Snart vår tur! *kraaaam*