tisdag 11 oktober 2011

kandidaten

Kandidaten som kom bort har nu kommit tillrätta. Han ringde mig i eftermiddags och sa att det är nästa vecka han ska börja. Men vi var ense om att det är superskumt att jag fått info (skriftligt) att han ska vara hos mig v 41-50. En annan superskum sak är naturligtvis att han inte reagerade när vi bestämde tid och plats och sådant och jag (skriftligt) hela tiden sa måndagen den tionde... och han hela tiden visste att det var den sjuttonde som gällde. Nå. Skitsamma. Han låter rolig och trevlig och det blir nog nio bra veckor.

Förkylningen verkar ge med sig - om än med babysteps. Ingen Panodil har knaprats idag. Och jag har jobbat nästan tio timmar. Blev lite lycklig över att få vara Tant på APT:n också. Jag tycker att det är fruktansvärt trist och respektlöst när folk (lärare) lämnar klassrum efter sig som ser ut som om de i all hast fått evakueras under tumultartade former. Tyvärr händer det nästan varje dag. Att få säga vad jag tycker om det kändes befriande.

Om det blir bättre? Skulle inte tro det, va'? Alla tycker ju att just de har så mycket omkring sig att de faktiskt inte har tid med sådana världsligheter. Och det är ju synd. Inte om mig - jag har sett värre - men om eleverna vars arbetsrum det handlar om. Respektlöst är det.

4 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Jäj, bejaka din inre tant! Eller varför inte, din inre Vän av ordning! :)

magda sa...

Jag tror de är besläktade! :D

ANNA sa...

Japp, Tant är e snäll gammal moster tilll "Vän av ordning och dennes lillebror "Ung o arg" ;). Tant har en okonstruktiv syster med... hon kallar oftast bara Gnällmoster alt Tjatmoster ;).

Ja, jag begriper inte allt det där kaoset i klassrummen. P "min" skola har alla lärare hemklassrum och inte ens där har det snyggt och ordning (läs trevligt och personligt) utan det är skräp, överfulla papperskorgar, trasiga böcker som liger iväg slängda, möbler huller om buller, trasiga stolar i ett hörn osv. Jag har svårt att jobba i en icke trevlig/okreativ miljö och jag är ganka säker på att många av eleverna känner samma.
Det är svårt att motivera för dem varför jag vill att de ställer tillbaka böcker de lånar snyggt och på rätt hylla i klassrummets bokhylla när deras ordinarie lärare har *BIG Badda Boom* i hela klassrummet.
Dessutom, det är svårt att hitta i röran...

ANNA sa...

å fy sjuttsingen vad illa jag skriver. Jag undrar, när jag ska kommentera hos dej så är det jätteseeeegt och jag får ofta vänta in att det jag skrivit ska synas... skumt!