lördag 15 oktober 2011

ujujuj...

Örebro. The bält of the Gnäll.

Men jag klagar inte. Jag hade en skön bilfärd upp genom ett höstsprakande Småland och Östergötland med chåkla och ljudbok och ett par fina telefonsamtal. Kvällen och halva natten tillbringades sedan vid syrrans köksbord med ostar, vin och syrresnack. Det finns saker som enbart syskon till fullo kan förstå. Sådant talade vi om. Vi delar också några andra gemensamma erfarenheter. Även det talade vi om.

Idag var det lunch hos våra föräldrar. De börjar bli gamla, men är så pigga och hittar på många trevligheter. Pappa är helt otrolig - han hade koll på 15-åriga rappare, Liam Gallagher (och att gruppen heter Oasis) och pelletseldning och har nyss läst Hertha Müller (på tyska) och nylig hjärnforskning...

Vi syrror använde sedan resten av eftermiddagen åt stadsstros (jag har köpt garn till en knallröd basker!), fika på Wayne's och lite sent eftermiddagshäng på Bishop's. En god Örebro Bitter (fruktansvärt god ale!) och minsann om det inte blev a wee dram (Caol Îla) också! Jag lyckades också övertala Malin att åtminstone smaka på en Macallan.

Nu sitter vi vid köksbordet. Har ätit pastamiddag. Vi äter lite ost, pratar vidare och... stickar!

Livet är gott. Bättre än ni tror!

1 kommentar:

Lilla gumman. sa...

Ååååh, nu saknar jag min familj! Härligt att jag ska få träffa dem om mindre än två veckor! Dina föräldrar verkar väldigt intelligenta och härliga. Det är mina åxå, fast på et lite mer bonnigt sett, kanske :) Härliga är dem i alla fall!