måndag 5 september 2011

att sjunga sig hel

Jag hade en huvudvärksunge redan tidigt i förmiddags. Jag har väldigt sällan ont i huvudet, men när jag väl har det brukar det vara rätt jobbigt. Jag drack en massa vatten och extra kaffe och masserade tinningarna och fan och hans moster men inte hjälpte det. Dock fick jag en massa uträttat i planeringsväg och annat och det känns ändå bra. Jag är helt i fas.

Direkt efter jobbet skulle jag på ett möte på IFO, för att prata med "min" pojke och när det var klart hastade jag hemåt. Fick telefon och Lise undrade om vi skulle samåka till emmaninjornas styrelsemöte. Öhm... Jag snabbkonsulterade min kalender och där hade jag skrivit att mötet skulle vara på torsdag. Men visst var det idag - jag hade skrivit fel. DÄM. Bara att rota fram något ätbart ur kylen, proviantera något med tuggmotstånd på Konsum och så tugga i mig det i bilen på väg till mötet. Väl där fick jag en uppiggande mugg kaffe, men huvudvärken förblev.

Eftersom det är måndagskväll var det ju repetition med kören halvsju och lyckligtvis hann vi avhandla det vi skulle så att jag hann köra tillbaka för att vara med där. Vid det här laget låg huvudvärken och klämde om huvudet som Emils soppskål men har jag bestämt mig så har jag. Och... helt magiskt... efter bara lite uppvärmning och röstlek så liksom glömde jag bort huvudvärken. Det kan fan tänka på sådant, liksom, medan man försöker nå tvåstrukna e och ska få det att låta bärigt, dessutom.

När repetitionen var över gick vi ut i den våta höstkvällen, mot bilarna, och det var då jag insåg att huvudvärken inte bara var bortglömd - den var borta! Så det är inte bara min själ som känns hel och glad när jag sjunger; jag kan sjunga bort skallebank också!

Mina små fröknar här hemma har nog haft det lite tråkigt idag, när jag varit borta så länge. Inget är tillstökat och det fanns till och med lite mat kvar i skålarna. Nu soffar vi ihop, får nackkill och spinner (de) och dricker te (jag). Strax dags för oss att dra oss tillbaka till övervåningen för lite kvalitetssömn.

Jag har tänkt mer på Det Stora Syprojektet också. Jag tror jag gör det! Men jag tror också att jag börjar med att modda min befintliga kappa, för att liksom känna in hur djärv jag kan, och vågar, vara i färger och former. Sedan går jag kanske helt bananas!

Något jag glömt idag: Beställa en ny pall pellets! Måstemåstemåste! Tveksamt om det ens räcker över helgen. Annars tror jag att jag faktiskt kommit ihåg det allra mesta.

2 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Jaaaa!! Du tar utmaningen! =)

Tänkte lite på den där bloggen jag tipsade om för några veckor sedan, sytt&sånt, hon Ulla håller ju på med "applikationer". Kanske hade det varit något?
Alltså att öppna din befintliga kappa i sömmarna, "applicera" de tyger i de mönster du vill, å sen sy ihop allt?

magda sa...

Jag följer hennes blogg nu!

Ja, jag behöver nog åtminstone sprätta upp sömmarna i fodret. Återkommer nog med detta! Det blir vääääldigt pilligt, om jag ska göra som jag tänkt. Kanske rentav måste sy dit applikationerna för hand, för bästa resultat.