onsdag 21 september 2011

morgonrusning

Det är inte mycket trafik på gatan där jag bor. Så här långt har jag sett två grannar. Men de har haft bråttom. Den ena grannen småspringer alltid. Jag antar att det är för att hon vet att tåget inte väntar på henne. Den andre susar förbi på cykel och ser alltid lika sammanbiten ut. Annars är det tyst och stilla. Idag är det dock soptömning så om en stund dundrar väl sopbilen förbi. Jag klappar mig på axeln för att jag ännu en gång kommit ihåg att dra ut min tunna till gatan.

Idag ska det komma gubbar hit, igen. Nu är det dags för Brandskyddskontroll. Det är då fan vad det ska rännas här. I instruktionerna står att jag ska sätta fram en stege till taket? Öhm. Jaha? Jag har ingen så lång stege, tror jag. Å andra sidan kan de väl kliva ut genom luckan vid skorstenen och de vill titta på den? Jag har seriöst ingen aning, men det verkar ju tusan så mycket mer praktiskt. Och så stod det att jag skulle plocka ur garderoberna där murstocken är. Icke. Jag har sett till att gubbarna lätt kan komma åt att titta på den, men tömma ur garderoberna? Icke. Men jag har stängt av pannan/brännaren. Det har jag.

När jag kommer till jobbet är det spikskorna på direkt. Vi (jag och eleverna som läser EngB) ska påbörja ett nytt projekt och jag behöver se över lite till kring vad de behöver fundera på innan vi ser den inledande filmen (The Social Network) och eventuellt skriva ner lite kring det. Sedan kör vi på. Efter lunch är mina lektioner slut och då har jag ytterligare en triljard saker att göra. Möjligen blir det också så att jag sticker till gymmet med Anna en sväng. Vi får väl se.

Men än är det en mjuk och varsam morgon. Mellangrå och lite ruggig. Ljuslyktorna på bordet och det nybryggda kaffet värmer gott. Debatt på teve om att det inte är en särskilt smart idé att vi mha sänkt krogmoms ska äta oss till mer jobb... Men vad är väl att vänta av den regering vi har?

Begrundande detta dricker jag mitt kaffe och ser dagen an. Kom igen, onsdag!

Inga kommentarer: