lördag 17 september 2011

eat this


En helt fantastiskt höstmorgon. Klar, krispig luft. Illande blå himmel. En sol som värmer min rygg när jag går ut på altanen en sväng. Klara, intensiva färger som skänker skarpa konturer till världen. Gilla hösten! Älska den!

Strax dags att väcka Johanna med doften av nybryggt kaffe, lite schysst musik och en kram. När vi vaknat ordentligt har vi tänkt göra veckans koll av Miljöstationen, som är det närmaste man kommer en loppis här i Byn, och så dra vidare in mot Kalmar. Mest för att strosa, bara, men det kan nog både bli besök i någon tygaffär (ifall vi hittar någon värd namnet) och en tur över bron till Öland - om ifall att andan faller på. GPS:en får givetvis följa med - liksom min Lilla Röda! Skatter kanske väntar på att bli hittade också?

I DN får man veta att Majoren vill ha externa examinatorer i skolan. Jag ska inte orda mer om det här, eftersom jag skrivit helt kort om det i en av mina andra bloggar. I stället fyller jag på min kaffemugg och tittar på Semla som leker som en galning med Musen - som fortfarande är lika högaktuell som leksak.

Jag vaknade strax före nio ur en sådan där verklighetstrogen dröm igen. Jag slog upp ögonen och såg solens strålar mellan grenarna i grannen Börjes höga björkar och nästan grät av glädje och lättnad eftersom jag drömt att jag just vaknat och upptäckt att jag blivit... blind. Det är inte första gången jag drömmer just den drömmen. Jag kan inte låta bli att undra vad drömmarna vill säga oss?

Jag undrar också lite varför katter gillar att sitta bakom böcker i bokhyllor? Antagligen för att de kan.

2 kommentarer:

ANNA sa...

Troligtvis, hade jag varit katt hade jag definitivt suttit bakom böckerna med. HAr du märkt att det alltid luktar på ett speciellt sätt i en bokhylla? Om man tar ut alla böcker från en hylla och sticker in näsan så känns det. Doften påminner om arkiv, lite om damm och gamla saker men ändå är det inte samma, bara likt.

magda sa...

Anna... som så ofta slår du huvudet rakt på spiken! Så är det,förstås!