söndag 4 september 2011

höstsoligt

Bättre och bättre dag för dag! Lite lugnare vid läggdags och mycket lugnare på morgonen. Idag sov vi till halv nio. Allt ordnar sig!

Solen kikar in genom rutan och när morgondaggen torkat undan tror jag att jag känner för att gå ut och dona lite i trädgården. Jag är lite sur på trädgårdsmästaren som jag ska beställa en del grejer av. Han hör ju aldrig av sig med de sista priserna? Synd för honom, då. För nu har jag snart lust att åka någon annanstans och handla, även om det innebär att jag måste köra lite längre. För jag vill ju ha en del av plantorna i jorden i god tid innan ännu en bister vinter slår till.

Lilla gumman läste mitt senaste inlägg och undrade om jag inte kunde sy mig en kappa själv? I samma stuk som Desiguals, då. Jag har faktiskt tänkt tanken, eller åtminstone har någon liknande tankeunge fladdrat förbi långt där bak i mitt medvetande. Och nu har jag tänkt på det lite till, över en vederkvickande första mugg av det goda morronkaffet. Det är naturligtvis ingen omöjlighet. Men en kappa bör vara välskräddad. Det är mycket med små detaljer och passform och hur tyget faller och materialet till en kappa är inte heller något man skojar bort. Tyg är generellt rätt dyrt och pratar vi kapptyg (jag tänker mjuk ull) blir det inte mindre kostsamt. Plus att skillnaden är hårfin mellan att lyckas sy en skitsnygg kappa i Desiguals himla läckra "lapp"-stil och att bara se ut som att man köpt random gardiner på nån undanskuffad loppis och sedan råkat ut för en cykelolycka på vägen hem. Men om jag skulle... så skulle jag gå låta de här två vara mina inspirationskällor.

Och FATTA hur fruktansvärt, sjukt, galet TOKDRYG jag skulle bli om jag klarade det! Heh.

Jag blir nästan lite dryg bara jag tänker på det! Jag fyller på med resten av kaffet och kanske tar fram skissblocket..?

4 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Men du! Kan du inte se dig om efter nåt mönster som minner lite om nån av de varianterna? Så har du liksom en fasong med riktiga mått att utgå från, å så kan du jobba dig vidare därifrån?

Hur som helst, jag säger - GO FOR IT!

pärlbesatt sa...

Om du hittar ett mönster eller får ett mönster ritat av nån som kan så borde det väl inte vara omöjligt? Sen får du hålla utkik efter reor på tygaffärer och kanske lägga in nåt loppisfynd och vips så har du din lappa eller lappkappa en dag. :) Heja heja!

magda sa...

Tack för påhejningarna! :)

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

åhhh älskar den översta!