torsdag 8 september 2011

one of those mornings

Åh, vad det är skönt att sova! I synnerhet frampå morronkvisten. Sovrummet är just sådär svalt som jag vill ha det och duntäcket precis så där värmande som jag tycker om. Klart att det kan ta emot att lämna den goa värmen och möta den kyliga verkligheten. Men jag har en bra och innehållsrik dag att se fram emot och ta itu med så det var bara att svinga (hmm... nåja...) benen över sängkanten och börja leva dagen. Än så länge gör den inget motstånd. Ljusen brinner vackert, kaffet är underbart gott och håret kunde se värre ut (men också bättre).

Vad ska jag säga om senaste timmarnas alla nyheter? De svenska journalisterna i Etiopien terroristanklagas och med tanken på hur framgångsrik svensk tyst (varför vill jag alltid skriva tysk?) diplomati varit i fallet Dawit Isaak de senaste tio åren så är det nog rätt kört för Martin Schibbye och Johan Persson. (Här är en liten läsvärd sak som vännen Martin länkade till.) Stefan Liv, och ett helt hockeylag därtill, dog i en flygolycka och det är en tragedi precis som så ofta när liv släcks och vi svenska livsmedelskonsumenter kan inte få miljösmarta tips från Livsmedelsverket eftersom saker som "närproducerat" är himla orättvist mot alla andra i EU (så varför kan inte alla i EU enas om att det är smart att käka närproducerat i stället för att skicka maten till varandra?). Däremot ska gris- och nötuppfödarbranschen få subventioner så att de kan vara konkurrenskraftiga i... EU. Vinster går före miljö, eller? Khaddafi/Gaddafi/Schmaddafi gäckar fortfarande rebellerna. Och på en tevebild kommer en gänglig rebellsoldat gående mot kameran med Che-basker, vapnet lite demonstrativt, nonchalant dinglande och skänker mig en lite poserande känsla. Jag vet inte varför just den bilden fastnar på näthinnan och ger mig en liten obehagskänsla.

(Men den här bilden gör mig lite glad!)

Idag ska jag kanske filma mig själv medan jag försöker säga något vettigt och klokt om Skolsnack/Garage-TV. Mer om detta senare. Nu ska jag dricka mer kaffe, fejsboka och ladda inför dagen!

Inga kommentarer: