fredag 2 september 2011

myselimysfredag

(Lois. På en o-suddig bild. Det artar sig!)

När morgondimman hade lättat strömmade en fin höstsol ner över såväl onda som goda, här i Byn. Inte för att jag har hunnit njuta av den alltför mycket, men bara att se ut genom ett fönster och se en flik av blå himmel gör mig glad!

Det har varit mycket musik idag, både under och mellan lektionerna. När det finns möjlighet kör jag gärna lite schysst musik i klassrummet när eleverna börjar dyka in. Idag blev det Pink Floyds Comfortably Numb och sedan Stones Angie. Det skapar ett lugn, eller laddar energi beroende på vilken musik jag väljer. Eleverna uppskattar det! Trots att det har varit fullt upp har jag tyckt det känts rätt tomt utan Annhelen som är hemma sjuk idag, dock.

Efter jobbet cyklade jag förbi Konsum och Apoteket Röda Näsan och kompletterade lite och sedan hojade jag hem och utan att passera Gå skurade jag av badrummet, dammtorkade lite och körde ett varv i hela huset med dammsugaren. Bar ut soppåsar, plockade lite grejer, fyllde på kattmaten och vattnade alla växter. Stekte en feting till pepparbiff och hyvlade ner ett halvt kålhuvud till en coleslaw, i en stor rostfri skål. Hällde upp ett glas rött och dukade vid soffan. Åt min middag med Semla och Lois sittande mitt emot med stora hungriga ögon... Man kan ju tappa aptiten för mindre. Men efter en stund insåg de att det fortfarande inte går för sig att tigga vid bordet och la sig att sova på puffen, i stället...

... för att sedan flytta över till mig i soffan.

(Semla)

Så nu har den Fina FredagsFriden lagt sig över det Ronnbyska hemmet. Kvällen får bli lugn och fin. Ingen musik på Pannkakan ikväll. Hemmakväll, alltså; lite vin, kanske någon film, lite slösurfande och Trädgårdsfredag och kanske lite stickning. Vi får väl se vad som händer, helt enkelt. Kanske inget - kanske något helt otippat? Det är ju fredag och jag låter kvällen bara komma.

Inga kommentarer: