fredag 9 september 2011

modeblogg

Nej, det finns faktiskt inget som helst risk att den här bloggen kommer att förvandlas till en moderiktig filmblogg där jag står i badrummet och för monologer med min spegel, medan jag visar er min Fina Fredagsoutfit. Enda anledningen till att jag kanske faktiskt skulle göra något och lägga upp i bloggen vore väl att jag kan ha ett av landets mer retro badrum. Inredningen - förutom enstaka smådetaljer - är ju original från ungefär 1967. Inklusive bidén. Vem vet? Kanske blir det en badrumsblogg framöver? Jag har en liten toalett vid sovrummet däruppe också. Den är också schysst retro, men lite mer... 1972.

Fin Fredag är det idag! Det är bra att man vet om det annars skulle man lätt kunna luras att tro att det är en vanlig, trist och lite gråstruken fredag. Men icke. Fin Fredag är det. Och färgkoden för dagen är... brun. Brunt känns nästan lite färgglatt efter alla år med enbart svart. Bruna snygga strumpor, brun topp och däremellan en blommig kjol, som jag köpte på Indiska när jag var i Stockholm i slutet av semestern, som går i beige, brunt och lite grönt som är nästan åt minthållet. Riktigt pingligt, dingligt armband sätter pricken över det hela. Eller... kanske är det mitt knallorange nagellack som gör det?

Två megalektioner i religionskunskap och mellan dessa tänkte jag hinna lägga lite planering för nästa vecka och dessutom tänka ut ett riktigt bra inlägg till mina andra, seriösa, blogg. Och så är det ju den där idén jag har, lite tillsammans med Annhelen fast hon knappt vet om det än, att göra en kul grej om och för lärare. Mer om detta när det tar klarare form!

I den s k grevens tid (Grishnackh?) ringde killen som har trädgårdscentret uppe i Duvemåla. Vi diskuterade lite fram och tillbaka men till slut valde jag att beställa en perukbuske (Cotinus coggygria) i stället för en liten japansk lönn. Troligen är överlevnadschansen större för den förstnämnda och med tanke på att buskar och träd sällan är gratis fick det bli så. Dessutom skulle perukbusken, under gynnsamma omständigheter, kunna gå upp och bli högre än lönnen och jag tänker att det skulle kunna bli väldigt snyggt. Bambun tror jag att jag tar till våren.

Idag måste jag ila hem för att städa lite grann. Åtminstone fräscha upp. Och köpa hem lite vin och något gott att ha till den rökta laxen som ligger och väntar i kylen. Pia dyker upp vid halvsjutiden och sedan blir det skönt snack och en del musik resten av kvällen! Sweet!

Nu går vi ut och tar ett skamgrepp på dagen, hörni!

Inga kommentarer: