tisdag 13 september 2011

om att längta men att redan vara där

Länge längtade jag efter att leva mitt liv i Gilmore Girl-land. Särskilt om hösten kunde tankarna på ett möjligt liv i östra USA väckas till liv och näras genom studier av information kring collegekurser och jobbannonser. Och naturligtvis genom att se en och annan säsong av GG. Jag ville fika på ett litet fik där alla känner alla, jag ville gå genom en park och se bekanta ansikten, jag ville ha vänner nära och jag ville höra hemma.

Idag när jag och Ingrid tagit vår pedagiska lunchrunda och jag gick hemom för att plocka upp en bok för utlåning till en elev kom jag att tänka på den där drömmen. En dröm som liksom aldrig städats upp, stoppats ner i en låda och gömts uppe på tankens vind.

Och... det slog mig... jag gör ju det. Jag bor i Gilmore Girl-land nu. Fast här, och inte där. Jag kliver bland prassliga höstlöv på småstadstrottoarer, jag hejar på dem jag möter och jag lever i ett sammanhang med nära vänner nära.

Drömmen är här. Den är nu.

4 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Å så härligt! Jag vaknar också upp ibland, med insikten om att jag lever i en dröm. Men så kommer jag på att det fattas höns och hästar och tre får, så då blir jag lite småbitter en stund till :)

magda sa...

HOHO! :D

ANNA sa...

Ahh... du menar "höst tillfreds" på något ljuvligt och på samma gång självklart och en ynka gnutta vemodigt vis?

I´m on my way dit...

Å du, det där jobbet jag berättade för dej om i somras *smiles* På mååååndag börjar jag... gott! Jag ska bara hinna med lite jox, grejs, hopknytning å gästspel innan dess. I morgon ska jag vara idrottslärare på högstadiet där jag brukar vika, läsårets första dag där för mej.

magda sa...

Jamen ungefär så, Anna!

Så du fick jobbet!? Underbart! GRATTIS, fina du! Det vill jag höra mer om sedan, vad du ska göra och sådant! :)