onsdag 14 december 2011

den korta dagen

Vilken tid det tar att greja omkring med allt möjligt. Det känns som om dagen inte alls blev så lång, trots att jag var uppe tidigt. Jag är dock nöjd med den, även om jag inte har hunnit med riktigt allt jag föresatte mig - fast en del annat istället. Som till exempel att kicka igång en router och, inte utan viss möda, få till stånd ett trådlöst nätverk i mitt hem. Sweet! Nu kan jag LANa med mig själv, om jag skulle vilja. Eller bara låta barnen och andra gäster koppla upp sig.

Två vändor till miljöstationen blev det. Dels en massa skräp efter måleriet och dels tomma pelletssäckar, en massa wellpappkartonger, tidningar och annat löst. Samt ett lågt rullbord från IKEA. Det har bara stått i vägen sedan jag flyttade från Stockholm. Det enda jag fick med mig tillbaka var tre böcker. Karin Fossums Se dig inte om, Sigrid Undsets Olav Audunssøn i Hästviken och Peter Englunds Ofredsår. Som om jag inte har tillräckligt att läsa... Men femton spänn känns ju rätt överkomligt.

Mindre nöjd är jag över att sedan upptäcka att en dysfunktionell jeffla ljustake står kvar i hallen. *muttra* Nå. Det går väl fler rundor. Men inte idag. Jag städade ur mitt städförråd i stället, och lokaliserade då en saknad adventsstjärna i glas, för värmeljus, som jag raskt hängde upp i det lite mindre fönstret som vetter åt baksidan. En handfull tavlor har också funnit sina rätta platser. Soffklädsel och diverse gosiga filtar är nytvättade. Man vet aldrig - kanske tar jag fram mitt syprojekt lite senare och ägnar ett par timmar åt langettsömnad?

Inga kommentarer: