onsdag 14 december 2011

oppånera sig

Den här onsdagsmorgonen blev inte riktigt som andra onsdagsmorgnar. Helt opp-å-ner, jämfört med de flesta andra. Jag satte inte telefonen på väckning igår kväll, utan tänkte att jag skulle sova till jag vaknade och unnade mig att ligga och läsa ut Eldvittnet. Bra bok även om den kändes lite slarvig i slutet. Jag vaknade av mig själv alldeles strax innan sju och smög ner i köket med Fröknarna för att ge dem mat. Telefonen ringde och det blev ett fint litet morronsamtal och så landade jag i soffan under tiden och här sitter jag nu och har inte tänt några ljus och inte har jag gjort kaffe heller. Detta måste åtgärdas.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Så. Ljusen brinner varmt och fint och kaffet är klart om ett par minuter. Jag hann också - enbart iförd morronrock och tofflor - springa ut och dra fram soptunnan till gatan, när jag hörde sopbilen brumma uppför backen... Det känns lite lyxigt att plötsligt ha gett mig själv en ledig dag mitt i veckan. Jag har massor att stöka undan men tänker låta morgonen vara lugn och fridfull.

Igår kväll ringde Sonen och vi pratade en god stund. Han har det stressigt på jobbet, vid den här tiden på året, han också. Det eviga stormandet och regnandet ställer till det för fönsterputsarna. någon översvämning i Falkenberg hade han dock varken sett eller hört talas om? Haha... så typiskt honom. Men mest pratade vi om att inte julstressa. Han ska bara köpa med sig några grejer till julbordet, men inget som behöver lagas till. Och, bäst av allt, vi har ju avskaffat julklapparna. Den enda man köper är den som sedan ska vara med i utlottningen medan all den goda maten smälter i våra trinda magar. Och möjligen något till småkusinerna. Den saken kirrade jag i synnerligen god tid. Återstår bara att slå in den lite snyggt. Jag ska rådda en Jansson också (lussebullarna är redan klara och prinskorven stoppar jag inte själv...). Där har jag lite logistiska problem att lösa. Den går inte att frysa och den kan inte göras i alltför god tid, men de planer jag har i övrigt gör att jag eventuellt får göra den på plats, dan före dan.

Jag är uppriktigt glad att julstressen aldrig får något grepp om mig, hur den än försöker. Jag tror rentav den gett upp försöken. Jag vill verkligen bara dra ut det goda, fina och mysiga med julen. Allt det där som man egentligen längtar efter. Gott om tid att umgås med la famiglia över god mat och dryck. Prata, skratta, kanske spela något spel (julaftonsnattlig TP-turnering, någon?) och lyssna på musik. Kanske ta en promenad, om man är riktigt ambitiös. Bara sådant.

Bara en dryg vecka kvar, så är vi där!

Inga kommentarer: