tisdag 13 december 2011

natten gick ganska tunga fjät

Åtminstone kring min gård. Men någon "stuva" vill jag inte vidkännas att jag skulle ha. En rätt kackig lösning för att rimma på "ruva"? Och skuggorna ruvar fortfarande. Ingen dager synes än. Inga stjärnor, heller, men det är ju för att det är molnigt.

Men en lussebulle mjukar upp min tisdagsmorgon, tillsammans med en stor mugg av Byns bästa och tända ljus. Räcker så. Nyheter på teven. Dagen ligger öppen framför mig och jag vill gärna tänka att den kommer att bjuda på någon trevlighet, eller två. Dit räknar jag inte in eftermiddagens tandläkarbesök... Den börjar i alla fall med att jag erbjudit mig sitta tentavakt och därefter ska ettorna ha en långlektion med skrivartema (English, dårå). Jag tänkte använda mig av ett par av de saker jag själv tyckte var roligt och stimulerande i skrivarkursen. Det ska bli intressant att se vad de tycker. Och C-kursarna ska se Shawshank Redemption och så diskutera den, utifrån några frågor Kandidaten tagit fram.

När jag gick i skolan fick jag aldrig vara Lucia. Så jag tar igen det här i bloggen.

3 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Grymt snygg Lucia!
Själv körde jag en egen Lucia-kamp när jag gick på högstadiet, jag var så irriterad på att det bara var snygga tunna blondiner som blev kandidater. Satte igång en icke-officiell kampanj på mig själv, kallade mig "kandidat elva" Jag är säker på att jag fick fler röster än de som var med i den officiella dragningen, men blev naturligvis inte godkänd som vinnare.

Hur som helst, jag irriterade nog fler blondiner och föresatte än jag var irriterad själv, det är ju det viktigaste :)

magda sa...

Härligt! Det k a n vara en av livets viktigaste uppgifter - att vara en rejäl böld i röven på blondiner! :D

Lilla gumman. sa...

Haha! Ja jävlar!