onsdag 26 september 2012

tänd ett ljus

Det är lite småruggigt nu. Inne, alltså. Det är för att jag är lat och möjligen också en smula... ekonomisk. Det känns inte som att jag vill brassa på för fullt med eldandet när det fortfarande är september. Och så ska jag ha tid och ork att kånka ner fyra pallar pellets i källaren också. Kanske att jag beställer hem det nästa vecka? Jag har ju redan nu pellets så jag kan elda, men ju längre jag väntar med att elda på för fullt ju längre räcker förrådet...

Hellre drar jag då på mig en skön tröja, goa sockar och tänder några värmeljus. Dricker hett kaffe och ser på teves morgonsoffenyheter. Ser ut genom fönstret och konstaterar att fönstren är i akut behov av putsning. Det stora och det lilla möts i mitt huvud.

Samlar mig inför en arbetsdag som jag tänker ska bli en bra en. Ser fram emot bra samtal med kollegorna, goda möten med eleverna och ett nytt steg i Pay-It-Forwardprojektet med en av mina klasser i engelska. Jag tänker också hinna med att ha lite framförhållning inför resten av veckan, och början av nästa.

Onsdagar är bra dagar. Onsdagar är också min och sköna vännen och kollegan Ingrids nya dag för pedagisk promenad, men just idag måste jag ställa in eftersom jag har ett möte då. Om vädret håller vad det ser ut att lova kanske jag tar mig en promenad efter jobbet i stället.


Nu: kaffe och lite omvärldsuppdateringar med hjälp av några intressanta bloggar och twitter.

Inga kommentarer: