torsdag 15 november 2012

öppet hus

Nästa vecka har vi Öppet Hus här på jobbet. Inbjudna är nästa års elever in spe och deras vårdnadshavare. Vi ska visa lite kring våra program och varför eleverna ska välja just vår gymnasieskola om de vill läsa NST-program. Jag tillbringar en förmiddagsstund med att tänka kring vad som ska presenteras och hur detta lämpligen låter sig göras.

På min lott har fallit att dels visa hur vi jobbar kring engelskan och dels hur vi använder IKT i undervisningen. Eller åtminstone att vi använder det. Annars är ju fördelarna att elever slipper pendla långt, att de har en självstudiedag varje vecka (då de alltså inte behöver åka in till skolan), att vi har ganska små undervisningsgrupper och därmed bra lärartäthet, att skolan är så liten att var och en verkligen blir sedd varje dag, att eleverna uttrycker att de trivs väldigt bra, att en tillåts att vara sig själv, att vi lärare inte bara är behöriga och erfarna utan dessutom, överlag, väldigt bra på det vi gör, att vi har goda relationer lärare-elev, elev-elev och lärare-lärare... Men det får väl någon annan säga.

Jag ska fokusera på val av studielitteratur, på vår årliga Englandsresa, på möjligheten att, utan kostnad, få pröva för antingen BEC eller CAE (Business English Certificate respektive Certificate in Advanced English) och andra möjligheter som står till buds.

Om en månad är niorna inbjudna till en prova-på-dag. Då blir det en annan infallsvinkel.

A Room With a View. 09:41



Inga kommentarer: