fredag 10 januari 2014

åh, de här fredagarna...

En annan januari. Samma By.
Dagen har varit lugn. Jag är förberedd för måndagens och tisdagens lektioner. Har hunnit finfredagsfika med arbetskamrater. Sitta på en tenta, ett par stunder, åt en kollega. En del fredagar (ganska många) är sen långlunch med härliga vännen Annhelen. På väg till vår favoritträffpunkt svängde jag inom gymmet och tog fyrtio minuter på en träningscykel. La på lite mer motstånd. Det funkade fint. Nu får knät vila från dylika aktiviteter tills på tisdag igen. Promenader får räcka.

Sena långlunchen smakade förträffligt och som vanligt rann tiden iväg medan vi pratade och pratade. Och skrattade högt och gott! Dessa träffar livar upp mig och påminner mig om hur verkliga vänner är beskaffade. Det får mig att verkligen värdesätta dem och att med ingen särskild saknad alls städa i mitt livs "adressbok".

Temperaturen faller ute. Ligger runt nollan nu och genom molnrevorna blänker månen till, ibland. Det kan nog bli en klar och kall natt. Hellre det än en snöig... Om en liten stund ska jag se På spåret och sedan tänkte jag nog krypa ner under mitt fluffsiga duntäcke, med en bra bok och - troligen - en kelen katt. En del fredagar behöver inte vara mer än så.

Inga kommentarer: