söndag 12 januari 2014

på gränsen

Temperaturen ligger och väger just runt nollan. Något driver i den nästan obefintliga vinden. Det är vitt, men det kan nog knappast sägas vara snö. Snarare överraskade duggdroppar från nästanblå himmel?

Hett, svart i min mugg. Tända ljus på köksbordet och över hela huset vilar fortfarande den där renskurade och stillsamt högtidliga känslan av nystädat. Fantastiskt. Jag är lite frusen och virar in mig i en av mina otaliga fleecefiltar. Raggsocksfötter. Stil på P1. Om Gertrude Stein, Alice B. Toklas och butchar. Crossdressing och transor. Packing accessories - som inte har med resväskor att göra utan handlar om utfyllnad för skrevet. Att vara homosexuell i hiphopvärlden. På min stereo sköna melodislingor från Leonard Cohen, Slayer och Marillion.

Vilodag. Jag ska helga den. Som fan. Soffan framför Vinterstudion? Inte alls omöjligt. Sista avsnittet av Top of the Lake? Självklart. Men en promenad får det allt bli. Det är vilsamt.

Och när jag nu lyfter blicken, ut genom fönstret, yr det vitt i mitt kvarter och grannens tak är redan täckt av... snö. Vinter, alltså?

Inga kommentarer: