söndag 19 januari 2014

asgardreia

Sixten I, på jaktpasset...

Det märks när två katter, av tre, får sådana där stolleryck som enbart katter får och dundrar runt i huset, ligger i bakhåll för varandra, hoppar och härjar. De är små katter men lyckas korva till mattor, riva ner saker och välta stolar. Det får självaste Odens ritt att framstå som en smula... lam. Fånga dem på bild låter sig dock inte göras.

Jag sov till nio. Jag tror inte någon bryr sig ett dugg, men jag skriver det ändå. Jag har upptäckt att en hel massa saker jag skriver om i bloggen är sådant jag plötsligt behöver gå tillbaka och kika på. Sömn kan ju bli en sådan sak?

Hypnotiserad av en skata?
Jag tänker ta en promenad idag också. Det blåser snålt och kallt och himlen är misstänkt grå. Mössan får nog letas fram. Och lovikkavantarna, som fått ligga i korgen hela "vintern". Men ut ska jag. Till skillnad från fredagsträning handlar det inte ett dugg om någon form av belöning. Det kommer att handla om andens seger över materien. Inget annat.

Men jag gör mig ingen brådska. Jag har radio att lyssna på, ljus att njuta av och kaffe som ska drickas. Sedan...

På Facebook hittar jag, hos en vän, en intressant artikel av Katarina Wennstam - Mannen och skulden. Jag rekommenderar läsning!

Inga kommentarer: