tisdag 14 januari 2014

byns bästa

Mörkt. Kallt (- 0,7 ute). Eller... mjukt ljust (inne) och hett (kaffet). Tisdag. Hårig dag, när jag ser på mitt schema. Men i verkligheten... något annat. En fullpetad och ganska rolig dag som kröns med ett gymbesök och därefter välförtjänt soffhäng. Ny kurs (REL01) börjar. Ny grupp. Jag vet vilka de flesta är, fast mest till utseendet. Nya grupper är spännande. Inte förrän vi träffats kan jag veta hur vi ska lägga upp arbetet. Men idéer har jag förstås.

Liggandes under mitt varma täcke börjar jag morgonen med att lyssna på halvsexnyheterna. Går igång lite... en centerpartist uppmanas ta tjänstledigt utan lön medan en utredning om bedrägeri pågår. Gott så. Och - trodde jag - ganska självklart. Men det är då råsopen kommer: "En riksdagsledamot har enligt lagen friheten att själv bestämma om han eller hon vill närvara i riksdagen och ha sin ersättning. Det är först vid brott som ger över två års straff som leder till att riksdagsledamoten mister sin plats." Eh? Jag börjar fundera på vilka brott som renderar mindre än två år... kommer fram till (utan att ens googla) rattfylleri, diverse ekonomiska brott, misshandel, sexuellt ofredande, miljöbrott, stöld och narkotikabrott. För att nämna några. Och enligt regelverket skulle alltså personer som ägnat sig åt sådant få sitta kvar i riksdagen och därtill behålla sin lön..? Vad hände med skamstocken?

Sedan var det ju lika bra att kliva upp. Ta en lång, varm dusch och brygga på en kanna av ni-vet-vad.

2 kommentarer:

ming wan lee sa...

ja, kära nån. Visst känner man sig gammal och kränkt i dylika situationer? en del av oss är födda med teflondräkt tycks det… blärk

magda sa...

Ja, jag vill bara kräkas. BLEH!