måndag 13 januari 2014

yet another oxvecka...

Sixten och Vinterstudion, pt I.
De är igång nu, oxveckorna. Jag är igång och ändå inte, känns det som. Jag har några uppslag till områden att jobba kring, i engelskan. Den här veckan måste jag kolla av med eleverna och se vad de kan tänkas tycka är intressant. En fördel med just ämnet engelska är att en kan göra så väldigt mycket olika grejer och ändå uppfylla Skolverkets krav på centralt innehåll och jag tror benhårt på att det är mindre svårt att lära sig ett språk om en gör det i en så naturlig kontext som möjligt. Jag är ingen sportmänniska - det vet även mina elever! - men om de hjälper mig skulle vi kunna ha OS som utgångspunkt för arbetet ända fram till sportlovet.

Sixten och Vinterstudion, pt II.
Ute är det -9.6 grader och det ligger som ett vitt puder på marken. Tyvärr inte tillräckligt för att göra sitt jobb, det vill säga lysa upp i mörkret. Mest bara irriterande, alltså. Lyckligtvis inte tillräckligt för att behöva skottas. Alltid något!

Något är upp och ner, ändå. Igår var det ju ännu en dag av mild blaskighet, här i högan nord, och när jag skajpade med Matilda berättade hon att de nu har så "kallt" att de fick ta hem en snubbe som hjälpte dem fixa så att AC:n (som går JÄMT hemma hos dem) växlade om till att blåsa ut värme, i stället. Och visst cirkulerade det bilder, före jul, på saudier som skuttade omkring i... snö? Annars pratade vi vackra långklänningar (inte minst bruddito) och logistik - är det bröllopsfesteligheter in the making så är det! Jag har inte kommit längre med mina egna funderingar än att jag vill ha en mörkt röd klänning. Men jag har ingen brådska. Jag hinner.

Sixten och Vinterstudion, pt III.
Igår, efter en riktigt lång och skön promenad just innan det började blåsa och snöblaska, hade vi en soffdag, jag och katterna. Mest Sixten, då, men Torsten och Vilma slöade på sitt håll, de också. Ibland är jag så hoppfull när det gäller deras (T&V) socialisering - ibland blir jag helt jävla missmodig (no pun intended!). Torsten är det inga bekymmer med, men jag tycker Vilma har tagit ett steg tillbaka, igen...

Nu: andra muggen kaffe och en tallrik gröt.

Inga kommentarer: