fredag 17 januari 2014

finfin fredag

Hokusai
Veckorna börjar rulla på. Ännu en arbetsdito är till ända, snart, och det är sedan bara fyra kvar till sportlovet. Mycket som ska hinnas med! Men vi jobbar på och kommer att nå målen. Tillsammans.

Träningen igår. Det är galet! Jag trivs, ju! Tycker om att träna, gillar att kroppen svarar - och dessutom finns en social dimension jag uppskattar. Det är elever, kollegor, grannar, föräldrar och andra känningar. Det är också en och annan en inte känner alls, och ändå nickar vi uppmuntrande till varandra. Heja oss!

Öppet hus... blev en stillsam tillställning. Troligen helt onödigt att ha en så snart inpå att skolvalen ska vara gjorda, var väl vår sammanfattning igår kväll.

Fredag, idag. Jag har inga som helst planer och tänker inte göra mig några, heller. Jobba. Inte gå hem förrän måndagen och tisdagen är planerade . Jag skänker ofta en tacksamhetens tanke till min handledare från VFU:n på Falkenbergs gymnaseskola, Inger Corral, som bland annat lärde mig hur en kan planera sitt lärarjobb verkligt smart. Att alltid ha en viss framförhållning var något hon aldrig tummade på - och det har jag tagit med mig i mitt eget arbete. Det var Inger som introducerade mig för de fem P:na:

Proper Planning Prevents Pissy Performances

Och det gäller sannerligen inte bara läraryrket...

Det har blåst rejält i natt, men den utlovade snön har ännu inte anlänt. Det tackar jag för. Däremot hade pelletsen tagit slut och pannan stod still i morse. Elen går ju på, men det är märkligt... jag kan känna när pannan står. Det blir några tiondelars grader mindre varmt och det händer något mer med huset som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Hur eller hur brummar den fint nu, efter lite ompyssel om morgonen.

Inga kommentarer: