torsdag 30 januari 2014

torsdag sitter jag i tankar...

Jag går på promenaden...
Tänker, det gör jag ju jämt. Ibland för mycket. Ibland tänker jag att människor som aldrig kan vara tysta, som alltid måste prata, eller kommentera, eller vissla, eller brista ut i sång - som kort sagt låter hela tiden - kanske är rädda för sina tankar och att det är dem de försöker överrösta? Jag vill säga till dem: "var inte rädda, det är inte farligt att stänga munnen och låta hjärnan arbeta".

Jag pratar också. Ofta för mycket. Många gånger alldeles för bestämt. Inte sällan rakt ur hjärtat. Men dessemellan tänker jag. Tänker jag...

När jag går min efter-jobbet-promenad, som jag gjorde igår, går jag där väl påpälsad med musik i öronen och så snart jag fått upp pulsen (och därmed också värmen) glömmer jag väder och vindar och snönålstick och lyssnar in musiken, texterna... funderar... tänker. Tänker på innehåll, på gjorda erfarenheter och understundom på någon jag skulle vilja dela någon av låtarna med.

Det snöar hit och dit. Efter promenaden igår varvade jag ner med en stunds rask snöskottning. När jag, senare på kvällen, kikade ut syntes det inte. Nya drivor hade blåst upp över trappen och bilen och infarten. Inte mycket lönt att försöka fösa tillbaka den snön då, så jag får väl ta ett litet ryck innan jag kör ner till jobbet. Ja... kör. Bil. Till jobbet. För idag är det ju t-dag! Väskan packad och jag är taggad!


Inga kommentarer: