lördag 4 januari 2014

sinnesvidgande

Jag borde kanske städa undan julen. Men... det är så grått och dystert ute och det känns så mysigt och gott med ljuspunkter i alla mina fönster. Visserligen har jag ju andra lampor annars, men... det är något visst med juleljusen. De får hänga ett par dagar till. Måndag, kanske..?

Idag har jag faktiskt träningsvärk. Det känns bra. Det betyder att jag krossade igår, på gymmet. Dock inte mitt knä. Det blir allt bättre och det enda som gör ont nu är att gå nerför trappor. Men resten av kroppen fick jobba. Hårt. Nu ska jag vara rädd om mig och vila. Nästa vecka tar jag upp den tänkta rutinen som avbröts av knät.

Vila behöver naturligtvis inte betyda stillasittande. Jag har nog tänkt mig en lugn och skön promenad under dagen. Och vill jag, så har jag en hel del att göra här hemma. En del måsten (framåt eftermiddagen är det läge att aska/sota ur brännaren och fylla på med pellets) och kanske en del mer lustbetonade (stickning, kanske sy något eller baka... ja, jag har till och med planer på att testa fram en chiligryta).

Medan jag vaknade idag lyssnade jag på ett program om Färöarna (kanalen är givetvis P1). Spännande plats. Vill besöka! Mia Gerdin berättade om konstnären Tróndur Paturssons svindlande verk The Blue Deep och om en grupp unga bloggare som bland annat gjort en musikvideo i containern. Nyfiken som jag är kunde jag ju inte släppa det förrän jag hittat deras blogg Fjøllini dansa och kollat upp den varsamt suggestiva gruppen Valravn (för den som vill veta mer är en "valravn" ett mytologiskt väsen, en korp som fått övernaturliga krafter genom att bland annat äta av fallna hjältar på slagfält). En lärorik och sinnesvidgande morgon, helt enkelt.

Nu ska jag dricka ur mitt kaffe och sedan kan precis vad som helst hända!


PS. Ni ser att bloggen ändå är ganska kattbefriad? Men jag kom på en sak i natt (när ska en annars komma på grejer..?). Framåt våren har jag två längre resor (=bortavaro) inplanerad. Hur fan gör jag då? Nå. Det är ett tag dit. Det får lösa sig...

2 kommentarer:

Erica sa...

Då hyr/lånar du ut ditt hus till nån annan som antingen behöver boende ett tag eller som vill byta miljö ett tag, kanske har semester eller är mellan två jobb.
Eller ber du snälla grannen eller kamraten att gå hem till dej en (helst 2)gång om dagen för att mata och kolla på tv ett tag.

magda sa...

Jo, så har jag tänkt men jag känner ingen sådan, vad jag vet, och jag upplåter inte mitt hem till någon okänd...

Kamratidén är nog mer realistisk. :)