måndag 6 januari 2014

sista sista sista

Sjutton dagars ledighet snart slut. Jag skulle ju inte göra så mycket, idag. Sa jag. Men givetvis har det blivit tvätt, lite ompyssling av bilen, matlagning (matlåda till jobbet!) och en skön promenad. Dessutom har jag plockat ner, och bort, ljusstakar och stjärnor och ersatt dem med vanliga lampor och ljuslyktor. Men jag tycker det funkar rätt bra, det också.


Och visst har jag slackat, också. Långlång frukost med spännande och intressanta samtal på Facebook, tidningsskummande på nätet och kaffe, förstås. Efter att ha plockat och fixat drog jag på mig knäsnälla skorna och tog en alldeles lagom lång promenad. Inget bråk. Belönade mig med några kex och god ost och en mugg te, när jag kom hem. Och så mjukt soffläge med Tinker, Tailor... då. Intressant tempo i filmen. Inte förrän en bit in i filmen kopplade jag att det ju är mästaren le Carrés Mullvaden som ligger till grund för filmen. Jag tycker om agent- och spionfilmer - det här var en av de bästa jag sett. Skönt skådespeleri, framförallt av Gary Oldman, förstås. Men DÄM vad jag gillar John Hurt, också.

Jobba i morgon, då. Det blir bra. Jag är utvilad och redo. Inga elever utan enbart kollegor. Möten och förberedelser. Dags att börja ta tag i twitter- och bloggflödena igen. Kanske dra igång min egen lärarblogg igen. Varje ny termin vill jag tillföra något till mitt arbetsrum. Jag klurar på vad...

... och medan jag gör den ska jag se David Copperfield, på SVT2, och vämjas vid uppenbarelsen av den slemme och servile Uriah Heep.

2 kommentarer:

ming wan lee sa...

eller hur? äntligen en spionfilm med samvete, hjärta och NERV! men det är klart, i skuggan av allt, utan järnridåer eller maktspel, behövs inga absoluta hjältar… vi vill se människor av kött och blod idag, någon att relatera till. Nu måste jag se den igen!

magda sa...

Jaaa!