fredag 10 januari 2014

this emmaboda life

Vinter snart?
Jag kom på häromdagen att jag bott här i Byn rätt länge nu. Sju och ett halvt år. Låt vara för ett års avbrott i Stockholm, men ändå... jag trivs. Har funnit mig tillrätta. Lämnar Byn när den blir mig för trång men tycker det är skönt att återvända efter en helg eller någon vecka. Jag vet inte om det var så jag tänkte när jag flyttade hit, men det är så det känns nu. Den här lilla byhålan är min.

I natt drömde jag att jag skulle flytta. Jag minns inte varför, men jag var tvungen. Det var ingen bra dröm. Flytta från Huset är lugnt. jag kan mycket väl tänka mig att sälja det och bo i lägenhet. Tyvärr är utbudet av rymliga lägenheter väldigt begränsat (obefintligt?) här, så gillar man att ha gott om plats är ett hus enda alternativet, som jag ser det. och när altansäsongen börjar igen så känns det värt det!

Kallare ute idag. bara 2,2 plusgrader. Är det nu vintern ska komma? Den får gärna komma ikväll, i så fall, eller imorgon. I eftermiddag ska jag ut och köra och någon blixthalka behöver jag inte. En senlånglunch hägrar och är värd ett par mils omväg, idag. Resten av kvällen får bli stillsam, i katters sällskap. Och i morgon ska jag STÄDA. Mitt hem behöver det, men det är ju lögn i helsicke att försöka göra det efter jobbet - städning kräver dagsljus!

Städning kräver också bra, taggad musik, och det här är det allra bästa - när det kommer till städning:

4 kommentarer:

ming wan lee sa...

alla som väljer att flytta in i småorterna, rusta upp gamla hus och berikar landet genom sin blotta närvaro borde premieras! det är samhällsnyttigt och av stor kulturell betydelse. Tammejfan! :)

magda sa...

Det har du tamejtusan RÄTT i! Heja oss!

ming wan lee sa...

heja, heja! :)

magda sa...

;)