fredag 24 september 2010

försiktigt

Jag körde lugnt och försiktigt till jobbet idag. Kaffet låg snällt och skvalpade i magen. Dimman låg mestadels så tät att jag fick använda vindrutetorkarna. Nyuppsatta skyltar varnade på vägsträckor som är särskilt drabbade av viltolyckor och i dimman kanske älgar, rådjur och vildsvin bildar häck i vägrenen (no pun intended...).

Natten har varit mild och rogivande. Jag har sovit gott. Pilutta er alla fullmåneromantiker! ;-)
Och igår var det höstdagjämning. Fritt fram för halsdukar, vantar och mössor - om man nu känner att man behöver någon slags incitament för sådant. Själv har jag kört med varmare jacka och halsduk ett tag, redan. Och vantarna ligger redo på hatthyllan i hallen!

Arbetsdagen är ganska fullpetad med diverse aktiviteter och framåt eftermiddagen kör jag söderut igen, lyssnandes på Jane Austens Pride and Prejudice. Ganska svårlyssnad eftersom ljudkvaliteten är lite skum, men annars underbart hörvärd! Kvällen och förresten hela helgen ska få bli lugn. Stillsam. Småpysslig, på sin höjd. Kanske kör jag inom biblioteket och lånar upp mig på några hen-lit-böcker och barrikaderar mig i Mannens soffa över helgen. Det är ju [äntligen] höst!


Emmaboda 24 september, 2010

2 kommentarer:

Caligula sa...

De som blir varulvar och vampyrer är inte medvetna om det. De tror att de sover gott.

Pilutta! ;-)

magda sa...

^^,