söndag 19 september 2010

kulen

Jag är lite seg idag. Minst sagt. Inte bakis (min alkoholförtäring under gårkvällen var synnerligen måttlig) utan bara frusen och lite illamående och knäsvag och håglös.

Det var mysigt igår, att sitta och bubbla i timtals med systrar och kusin. Jag hade kameran med mig, men ljust var för svagt och jag orkade inte krabba med blixt och grejer. Men om ni är nyfikna kan jag avslöja att vi åt en god köttgryta, drack rött vin och avrundade med några väldigt smarriga ostar och vi var alla jävligt snygga, precis hela tiden.

Med mig hem idag fick jag två gigantiska tuvor Hosta som Mannen och jag grävt ner på lämpliga ställen här i trädgården under eftermiddagen. Vi har pysslat med lite annat också (som att plantera en vinplanta, en hoper små tallplantor samt ansa och ta in pelargoner och chili) men jag orkade inte utan vi gick in. Mannen eldar i kakelugnen och jag sitter bara här i soffan och hänger.

Sonen ringde och undrade vafan han ska rösta på. Jag förstår hans förvirring i det mischmasch och vanvettiga mediabrus som utgjort årets valrörelse. Vi samtalade om olika för- och nackdelar med olika valmöjligheter och jag berättade hur jag valt; miljöpartiet för riksdag och landsting och Vänster i kommunvalet. Han skulle fundera på saken.

Kanske skulle jag må bättre om jag fick i mig lite mat? Vi testar; tinar köttfärs och jag ska strax laga till en het soppa av gulaschtyp och till det ska jag prova att göra små ostplättar i ugnen. Resten av kvällen vill jag fortsätta tillbringa i soffan med min käraste, filtar, kuddar och en stor kanna te. Valvaka the Björkeryd Way.


Björkeryd 19 september, 2010

2 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

jag e så nyfiken på din varaint av gulasch med köttfärs, kan du inte slänga upp receptet här? =)

magda sa...

Your wish is my command, gumman! Du fick ett eget inlägg. ;)