tisdag 28 september 2010

roligt

Stickcaféet är ingen jättesuccé, om man mäter i antal deltagare. Nu var det i och för sig två säkra kort som saknades ("giltig frånvaro") och Nina och jag hade ett par mysiga timmar med textilpyssel (jag stickar mig ett par muddar och Nina grejar med lapptäcksteknik), fika och småprat men det är aningens irriterande hur så många tycker att "men... ååå, vilken bra idé... det vill jag vara med på..." - men sedan ändå inte dyker upp. Men vi ger oss inte. Vi har ju hur trevligt som helst! Däremot kanske vi byter lokal.

När jag kom hem fortsatte jag roa mig med med stickande. Efter en stund la jag mudden åt sidan (de är snabba och är snart klara ändå) och rotade fram en massa restgarner i olika blå/turkos toner och började på vad som ska bli en randig, stor och mycket värmande trekantssjal, medan jag höll ett öga på teven. Jag tror det blir en riktigt snygg grej! Björn Ranelid dök upp i en repriskanal. Jag har ett mycket ambivalent förhållande till denne man. Igår kände jag mig dock positivt inställd till honom.

Jag är lite tröttare idag än igår morse, men känner mig ändå på gång. Kaffet hjälper till. Dock kom jag på, just när jag vaknade, att jag skulle tagit med mig en del läsestoff hem. Vi har studiedag i morgon och jag behöver läsa in lite kring Gy 2011 - både nya programplaner och nya ämnesplaner ska diskuteras, liksom delar av den nya skollagen. Men jag får väl ögna igenom det idag ifall jag hittar en lucka. Eller så får det bli ikväll. Igår hade jag ju mycket roligare saker för mig!

Mitt Nya Liv tuffar på. Jag har legat lite lågt med träning senaste veckan, eftersom jag helt enkelt inte haft ork. Och då menar jag inte att jag känt mig lite lat. Jag har helt enkelt haft fullt sjå att orka något överhuvudtaget. Men det känns, som sagt, lite piggare nu. Jag är på uppstuds!


Emmaboda 28 september, 2010

4 kommentarer:

Caligula sa...

Är själv ytterst ambivalent till Ranelid. Jag kan tycka att hans böcker och artiklar är helt fantastiska. Och att han är en självömkande fjant med megalomania. :-P

magda sa...

... och att höra honom läsa sina egna böcker på ljud-CD kan vara spiken i kistan...

Samtidigt berättade han om sitt handikapp igår; en vanvettig tinnitus sedan han var fem år. Ett ljud så högt som en sågklinga ibland...

Lilla gumman. sa...

Anoushka Shankar fungerar åxå! Några dagar sent, men endå :)

Det är så mycket som är roligt nu för tiden så jag vet inte vad jag ska kommentera här, men HEJA ROLIGT!

magda sa...

Härligt, Lilla gumman! ;)