söndag 19 september 2010

soppkök

Slår de dystra prognoserna in kanske det vore läge att starta ett soppkök? Isåfall kan man ju till exempel bjucka på den heta, värmande soppa jag lagade till middag idag (ja, ibland lagar faktiskt jag middag här i huset... ;-)). Lilla gumman önskade receptet och henne har jag svårt att neka någonting alls, faktiskt:

Jag hackade ihop en röd och en gul lök och lät dem fräsa lugnt och fint i lite smör och olivolja. Sedan fräste jag med köttfärs, några hetkryddade färska korvar (som jag skivat), några krossade vitlöksklyftor, en finhackad röd chili (mellanstark variant), lite salladslök från egna odlingen, en burk konserverade körsbärstomater, några matskedar paprikapulver, salt, grovmalen svartpeppar, en buljongtärning och sedan spädde jag med vatten till en bra konsistens.

Jag lät det puttra ihop en god stund och under tiden rev jag ungefär tre deciliter ost och blandade med två ägg och ett par generöst tilltagna matskedar majonnäs. Sedan klattade jag ut dem till 6-7 "plättar" på ett bakplåtspapper och körde in i ungen, på 250 grader. Typ 5 minuter, kanske? De ska bli lite lätt gyllene och lukta ljuvligt.

Det kan nog finnas skäl att återkomma med sopprecept, som sagt.

4 kommentarer: