söndag 31 oktober 2010

hemmapysslande

Jag är hemma nu. I Byn, alltså. Den väntade stillsamt på mig, när jag kom körande i det kompakta kvällsmörkret. Nu när vi fått tillbaka den Riktiga Tiden är det nermörkt redan vid fem. Jag ska vara i Växjö i morgon; därav hemåkningen i kväll - vi som har så mysiga söndagskvällar annars.

Det har varit en fin och skön helg, med mys och kärlek och god mat och lagom med aktiviteter. Garaget är helt grundmålat nu, och trädgården ser städad ut. Vi har spanat på saker vi inte vill missa när vi är i Prag och kikat lite på kartor så att vi vet vart vi ska bege oss. Vi är helt eniga om att det är bra att ha förberett några få saker (som den urgamla synagogan och de kringliggande judiska kvarteren, något konstmuseum och så Sedlec/Kutná Hora, förstås, med "skelettkyrkan") och i övrigt bara strosa omkring med vidöppna sinnen och se vad som händer och var vi hamnar.

När jag kom hem upptäckte jag att tvättstugan var ledig, så nu kör jag för fullt. Skönt att slippa kliva upp före sex på tisdag, för att rådda med dylikt. Jag passar på att småplocka med lite av varje, och när allt är klart ska jag laga mig en stor mugg te och krypa i säng med en bok.

Imorgon är det en ny vecka, med nya insatser!


Emmaboda 31 oktober, 2010

1 kommentar:

Caligula sa...

Prag är tveklöst en av de vackraste och mysigaste städer jag varit i. Lite väl mycket hallickar och prostituerade bara. Fast detta var förstås 1994. :-)