onsdag 20 oktober 2010

inga kakor

Jag kommer antagligen att brinna i helvetet. Eller kanske inte. Dock har jag nu låtit tårna snudda vid The Dark Side (no cookies, though). Jag har gjort det otänkbara. Jag har kollat efter en snygg outfit hos... Gudrun Sjödén. Jag har sett massor av kvinnor bära hennes kläder. Men såvitt jag kan minnas har ingen av dem varit på den här sidan femtifem. Minst. Köper man kläder hos GS behöver man inte heller bära kultursjal - man är en. Nu hittade jag inget som jag gillade, förutom en helt ljuvlig vit, stickad kappa som absolut var to die for. Och jag köpte den inte. Blev inte ens inspirerad att sticka en själv.

Men jag har passerat en bortre gräns och fan (eller Buddha?) vete vad jag hittar på härnäst?
(Oroa er inte för att jag ska skaffa systerskor, eller något liknande; mina Dr Martens är något av det mest foträta och sköna som finns!)

Å andra sidan tänkte jag, tidigare idag, att det faktiskt är väldigt skönt att inte vara purung, längre. Jag är fan inte ens ung, ju. Till åren, that is. Jag fyller snart femtio och tycker att det känns helt okej. Jag har insett, och accepterat, att jag lagt en stor del av livet bakom mig och jag tycker lite synd om alla som har den upptäckten kvar att göra. För... det är faktiskt helt oundvikligt. För oss alla. Äntligen något i livet som är rättvist. ;-)

Jag var trött efter jobbet, idag. Onsdag är veckans tuffaste arbetsdag och idag var det dessutom elevkonferens mot slutet av dagen. Väl hemma snodde jag ihop en liten sallad med kräftstjärtar (extrapris på Konsum), laddade CD-spelaren med Sade, Norah Jones och Kristofer Åström & Hidden Truck och sedan slog jag mig ner vid köksbordet, tände ljusen och fortsatte läsa i The Hot Flash Club, av Nancy Thayer. Lämplig läsning, eller hur? Dock inte aktuell än. Men den dagen lär ju komma, den också. Och jag välkomnar den. ;-)

Catharina kom över en sväng på fika. Vi drack chai köpt på Indiska och försökte komma på vilken krydda som dominerade drycken - utan att lyckas. Men gott var det och samtalet flöt sådär härligt som det brukar. När hon gått hem fortsatte jag med läsningen och nu är frågan om jag ska landa mig i soffan med det nya stickprojektet, eller om ja ska laga mig lite mer te, hänga uppe en liten stund till och sedan krypa ner under duntäcket och läsa vidare tills jag glider bort?

5 kommentarer:

ANNAANNA sa...

Jaaag *smiles* Jag har såna där fina mönstrade stickade långa strumpor från GS å jag är apsilut på "denna sidan" 55 ;).

Min Mamma har alltid varit svag för Gudrun Sjödéns kläder, även om hennes egen kollektion är mycket finare (och mer välsydd) så ett å annat plagg har jag nog "lånat" ur hennes garderob genom åren. Fast hon har nog ungefär lika m ycket Gina Tricot å liknande å blandar med...

Kultursjal/Kulturtant/Kulturkofta... "Mina" elever frågat mellan varven om jag egentligen är tecknigslärare, för jag sr ut som en sådan på kläderna... Kan det möjligtvis vara mina svarta outfits 8med möjligtvis någon lila detalj) med långa a-linetoppar, koftor och massa sjalar som gör det tror du...

Men visst finns det mycket fint bland GS-grejer... kanske inte så jättemycket som jag skulle vilja ha själv (eller som jag ens har ekonomi för att vilja ha) men fint på andra...

ANNAANNA sa...

För inte sjutton kan någon tro att jag någonsin skulle kunna vikariera för språklärarna... så som jag stavade/skrev i förra inlägget *smiles*

magda sa...

HAR du? Huh! Jag skulle nästan be om fotobevis. ;) Men jag tror dig på ditt ord, förstås.

Jo, men där finns den del fint - just nu hittade jag inte en sådan kofta jag tänkte på, men kanske nästa gång? Jag tänker liksom "lusekofta gone wild". *s*

Jomen, med en sådan klädsel ser du säkert "kulturell och konstnärlig" ut - vilket jag tycker är en fin sak. Jag kör ju själv ganska nycken svart och så sjalar till det. Har t o m införskaffat någon a-linetopp, kommer jag på!

Egentligen skojade jag ju lite - hade jag inte vetat att GS gör en del fina grejer hade jag ju inte kollat där, och kappan var verkligen ljuvlig. Men den var också verkligen rätt dyr...

Din mamma, gör hon kollektioner som säljs eller skapar hon för eget bruk, enbart?

ANNAANNA sa...

Igen...

Jag kan ju alltid fotografera mina sockar dvs ta på den å knäppa en bild någon dag.

Å jag fattar precis, Lussekofta gone... alltså *smiles* (jag har en låååång som e från Indiska)

Mammas kläder sälj på lite olika ställen, dels har hon medeltids/vikingatidsinspirerade kläder i en lajv/fantasybutik här i stan (som snart får webbshop) å dels så är hon ute på en del hantverksmarkander med dem själv å så gör hon brudkläningar (+ andra kläder till bröllop etc) i linne, hampatyg, ylle å såna material.

Ordet går också så det är många som kontaktar henne och vill köpa av hennes plagg samt få saker uppsytt då de fått se kläder som någon vän har eller fått tips om de behöver specialstorlekar etc.

Vi har sagt att vi ska fotografera en del av hennes grejer någon dag... när nu den dagen kommer... *smiles*

magda sa...

När ni gör det (fotograferar) hoppas jag få se resultatet! Inte för att jag nånsin ska gifta mig igen, men kanske finns det ändå något vackert för mig? :)

... och jag har fortfarande inte varit inne på någon Indiskabutik sedan i början av augusti... men om 2 veckor ska jag in till Växjö, och DÅ... :)