fredag 22 oktober 2010

vit fredag

Mörk gryning där utanför. Ljusen härinne värmer min själ. Kaffet smakar extra gott denna morgon och jag känner mig förvånansvärt utsövd, med tanke på hur sent jag kom i säng. Snön ligger kvar och temperaturen håller sig precis runt nollan. Det blir en bra dag på arbetet och framåt eftermiddagen kör jag söderut... Jag är laddad för ännu en Fin Fredag!

Middagen igår var faktiskt helt underbar. Och personalen på Helen & Jörgen suveräna! Jag hade ju bett dem byta ut rotsaker och potatis mot något annat, och mina bordskamrater drog avundsjuka suckar när de såg de fantastiska ugnsrostade paprikorna och lökarna som jag fick istället! Dessutom hade de själva tänkt på att jag kanske inte heller ville ha rotsaker i min hummersoppa (vilket det annars fanns) och därför lagat en annan sorts - ljuvligt god! - till mig. Det är vad jag kallar service! Desserten hade jag ju redan på förhand bestämt att smarra i mig och samtidigt se till att stornjuta av - och det gjorde jag. Låt mig säga att kardemumma är mycket gott som glasskrydda!

Som om inte detta var nog flöt hela kvällen undan på ett synnerligen glatt och trevligt vis, och det fackliga inslaget höll sig på en föredömligt diskret nivå. I stället fick vi gott om tid att samtala med varandra om allt möjligt och då inte bara en massa jobbrelaterade ting. En av kollegorna var i Köpenhamn för två-tre veckor sedan och såg Bob Dylans utställning och då var ju steget inte så långt till att börja dissekera Ulf Lundells gärning och då försöka enas om hans bästa grejer (musikaliskt) och sedan var vi plötsligt inne på planering av en kommande vinylkväll... Ja. Jag har sköna arbetskamrater! Enda eventuella smolket igår var att jag inte hann prata med Sari och Ingrid, men så blir det ju vid sådana här sittningar. Och det kommer fler tillfällen!


Emmaboda 22 oktober, 2010

6 kommentarer:

Anonym sa...

Och vad kom ni fram till om Lundell?


/R

magda sa...

Att Vargmåne och Törst är hans främsta verk, tillsammans med Längre inåt landet, Måne över Haväng och möjligen Xavante. De andra hade ytterligare något förslag, men jag kunde bara hålla med såhär långt.

Anonym sa...

Bra val men glöm inte Ripp Rapp och Preskriberade romanser.

/R


12 sånger

osv osv osv ;)

magda sa...

Preskriberade romanser framhöll jag, men fick inget vidare gehör för. De andra tyckte den var "skramlig"???

Anonym sa...

Skramlig???
Knappast, kan dom tänka på slugger?

magda sa...

Ja, något liknande. Kanske hade det goda vinet börjat kicka in där..? ;)